---

Grafiek-I-Kids : WonderWijsWeb - ICT-tip van de week

Grafiek-I-Kids


Het gratis pakket werd ontwikkeld met de bedoeling om een digitaal verlengstuk te geven aan het werken rond grafieken. De ingebouwde simulaties en opdrachten kunnen  complementair worden ingeschakeld bij het werken rond grafieken in de handboeken. Het accent ligt op het  zelf creëren van grafieken wat op de computer  een stuk makkelijker kan dan op papier. De scenario's vormen een leergang die zelfstandig door de leerlingen kan doorlopen worden. Daardoor kan het pakket ook worden ingezet om gericht te werken aan ICT-competenties i.v.m. zelfstandig leren in een door ICT ondersteunde leeromgeving.

Download het programma hier.

via Grafiek-I-Kids : WonderWijsWeb - ICT-tip van de week.

Lees online.

---

Werking van de sluis : WonderWijsWeb - ICT-tip van de week

Wil je als een echte sluiswachter aan de slag en zo ook het principe van communicerende vaten onder de knie krijgen dan ben je op deze site aan het juiste adres. Een eenvoudig concept en een heldere animatie zorgen voor een vlotte integratie in de les.

via Werking van de sluis : WonderWijsWeb - ICT-tip van de week.

Lees online.

---

MeteoEarth - weer en klimaat op de wereldbol : WonderWijsWeb - ICT-tip van de week


Volg het weer op een online interactieve kaart. Alles in real-time. Neerslag, wind, temperatuur, bewolking en meer. Bruikbaar op pc, tablet en digitaal bord. Dit moet je gebruiken als je het over weer en klimaat hebt in de klas.

via MeteoEarth - weer en klimaat op de wereldbol : WonderWijsWeb - ICT-tip van de week.

Lees online.