---

Grafiek-I-Kids : WonderWijsWeb - ICT-tip van de week

Grafiek-I-Kids


Het gratis pakket werd ontwikkeld met de bedoeling om een digitaal verlengstuk te geven aan het werken rond grafieken. De ingebouwde simulaties en opdrachten kunnen  complementair worden ingeschakeld bij het werken rond grafieken in de handboeken. Het accent ligt op het  zelf creëren van grafieken wat op de computer  een stuk makkelijker kan dan op papier. De scenario's vormen een leergang die zelfstandig door de leerlingen kan doorlopen worden. Daardoor kan het pakket ook worden ingezet om gericht te werken aan ICT-competenties i.v.m. zelfstandig leren in een door ICT ondersteunde leeromgeving.

Download het programma hier.

via Grafiek-I-Kids : WonderWijsWeb - ICT-tip van de week.

Lees online.

---

Werking van de sluis : WonderWijsWeb - ICT-tip van de week

Wil je als een echte sluiswachter aan de slag en zo ook het principe van communicerende vaten onder de knie krijgen dan ben je op deze site aan het juiste adres. Een eenvoudig concept en een heldere animatie zorgen voor een vlotte integratie in de les.

via Werking van de sluis : WonderWijsWeb - ICT-tip van de week.

Lees online.

---

MeteoEarth - weer en klimaat op de wereldbol : WonderWijsWeb - ICT-tip van de week


Volg het weer op een online interactieve kaart. Alles in real-time. Neerslag, wind, temperatuur, bewolking en meer. Bruikbaar op pc, tablet en digitaal bord. Dit moet je gebruiken als je het over weer en klimaat hebt in de klas.

via MeteoEarth - weer en klimaat op de wereldbol : WonderWijsWeb - ICT-tip van de week.

Lees online.

---

Eerste leerjaar - Leesoefeningen : WonderWijsWeb - ICT-tip van de week

Op zoek naar een hele reeks oefeningen voor het eerste leerjaar? dan ben je op de website van Daniel Billiau aan het juiste adres. Op het eerste zicht heb je niet onmiddellijk de indruk dat daar zo veel te vinden is maar eens je de menubalk verder exploreert ontdek je heel wat. Trouwens ook materiaal voor de andere leerjaren. Alles staat online en is gratis.

via Eerste leerjaar - Online aan de slag : WonderWijsWeb - ICT-tip van de week.

Lees online.

---

Leuk voor een geschiedenisles over het oude Egypte: Bezoek de piramiden van Gizeh met Google Street View

Een leuk ‘uitstapje’ om met jouw klas te doen als je een geschiedenisles geeft over het oude Egypte: een bezoek aan de piramiden van Gizeh met Google Street View.

Ik ontdekte deze nieuwe Google Street View enige tijd gelezen via een artikel op de website van ComputerIdee.

Als je de piramides van Gizeh altijd al hebt willen bezoeken, maar nooit het geld of de tijd hebt gehad om het laatst overgebleven wereldwonder te zien, dan kan dat nu gelukkig vanuit je luie stoel. Via Google Streetview zijn de eeuwenoude bouwwerken te bekijken op je scherm… (Bron)

Bijna 5000 jaar geleden bouwden de Egyptenaren piramiden als graven voor hun koningen, in de buurt van de toenmalige hoofdstad Memphis. Deze monumenten staan nog steeds overeind in Gizeh.


Ontdek de piramiden van Gizeh met Google Maps

https://www.youtube.com/watch?v=Cd3E5dWunKo&

‘Step back in time and explore the Pyramids of Giza, one of the world’s most famous archaeological sites, now in Street View.

http://goo.gl/TvVoT3‘

Historisch erfgoed bewaard

“De piramiden van Gizeh zijn gebouwd voor de eeuwigheid. Tot nu toe is het ze gelukt om te overleven: de Grote Piramide is het laatste antieke wereldwonder dat nog bestaat.

De architectuur van deze bouwwerken is zo uitzonderlijk dat historici nog steeds niet precies weten hoe de oude Egyptenaren ze hebben kunnen realiseren zonder hulp van moderne technieken. Na 4500 jaar blootstelling aan weer en wind, staan de piramiden nog steeds overeind als kunstmatige bergen, en als teken van de vindingrijkheid van de bouwers. De nalatenschap van het oude Egypte is door deze monumenten vereeuwigd.

Nu zijn de piramiden op een nieuwe manier vereeuwigd met Street View. Of u nu thuis, op het werk of op school bent, u hoeft alleen maar uw vinger of muisaanwijzer over het scherm te bewegen om dankzij moderne technologie een rondleiding van 360 graden langs antieke technologie te volgen… (Bron)

Andere Egyptische bezienswaardigheden bezoeken in Street View

Je kunt ook andere Egyptische bezienswaardigheden bezoeken in Street View, bijvoorbeeld

• de necropolis van Saqqara,

• de Citadel van Qaitbay,

• de Citadel van Caïro,

• de Hangende Kerk,

• de ruïnes van Abu Mena.

Online lesmateriaal over het oude Egypte

• De Yurls ‘Tien tijdvakken | Portaal PO‘, de pagina’s

• Egyptenaren,

• Egyptenaren interactief!

• De Yurls ‘Meester Henk – GESCHIEDENIS‘, de pagina ‘Egypte‘.

• Webpad Oude Egypte

• Pieker-pad Mummies

• Tiptile ‘Het oude Egypte’

via Leuk voor een geschiedenisles over het oude Egypte: Bezoek de piramiden van Gizeh met Google Street View « Vanaf de Zijlijn....

Lees online.

---