MaxClass - afgebakend communicatiesysteem

MaxClass kan je vergelijken met Facebook maar dan speciaal voor scholen. Met het grote verschil wel dat je zelf als leerkracht alles onder controle kunt houden. En het grote voordeel is, is dat het gratis is voor gebruik in de klas. 

Als je wil werken ...

Lees online.

134754_2014-02-1013-52-10-437x266

Hoe houd je jouw batterij zo lang mogelijk gezond?

Via de website www.zdnet.be

Samenvatting: De meeste van onze favoriete toestellen werken met oplaadbare li-ionbatterijen. Wij zochten de beste tips om de slijtage van die batterijen zo lang mogelijk uit te stellen.

Lees online.

9425121133_614dfee3f2_c

Kunstwerken online

Op zoek naar leuke knutselideeën? Op TwistedSifter.com vind je een heleboel leuke kunstfoto's waar je misschien leuke opdrachten mee kan verzinnen. 


Lees online.

SmartBoard

SmartBoard tips and tricks

Voor de leerkrachten die een Smartboard in de klas hebben. Op blogpagina van de site Ed Tech staan een heleboel tips and tricks om met het SmartBoard te werken. De site is wel in Engels. Het kan zijn dat je webbrowser automatische vertaling uitvoert. Maar ...

Lees online.

ScreenShot010

Bouwen met blokken

Ruimtelijk inzicht via de computer inoefenen. Met bouwen met blokken kan je dat goed inoefenen. Het grote voordeel is dat je de blokken steeds bij de hand hebt en ze niet hoeft op te ruimen. Je moet als leerkracht geen voorbeeld te maken. De leerlingen kunnen ...

Lees online.