Hieronder vind je een aantal tips en tricks en stappenplannen die je kan gebruiken voor jezelf of voor je leerlingen.

---

Wat ik tegenkwam op het web!

checklists en praatkaartjes liggen op een tafel

 Op de site van Klasse vond ik onderstaand berichtje. Om van het oudercontact een succes te maken, bereid je het best goed voor. Deze hulpmiddelen helpen. Download je persoonlijke checklist met tips om voor, tijdens en na het gesprek te gebruiken. Deze 7 praatkaartjes inspireren je bij elk oudercontact. Ideaal als spiekbriefje bij elk gesprek? Ouders en leraren kijken anders naar hetzelfde kind. Dat is …

Lees online.

---
Screen Shot 12-14-15 at 02.08 PM

Via My Mixlr kan je een programma downloaden waarmee je een uutje gratis live-radio kan maken via het internet. Een leuk ideetje voor als je op openluchtklassen bent. Via een link op website kunnen de ouders dan de radio live volgen. Je kan het misschien ook gebruiken om live radio te maken over je school en uit te wisselen met …

Lees online.

---
Screen Shot 12-14-15 at 01.50 PM

Op de site computermeester.be vond ik deze tabellen met MAB-materiaal. Je kan er getallen maken met cijfers of MAB-materiaal. Met het potlood kan je ook op je scherm schrijven. Een ideale site om te gebruiken op je digitaal bord.

Lees online.

---
Screen Shot 12-14-15 at 12.36 PM

Kindertube.nl is een website met 6000 filmpjes op maat van kinderen. educatieve filmpjes (mijn lijf, tellen, letters, ...); sprookjes en verhaaltjes; liedjes; TV-programma's (Maya de Bij, Piet Piraat, Sesamstraat, ...).  

Lees online.

---
Screen Shot 12-14-15 at 11.38 AM

Op de site contractwerk.be kan je contractwerken van andere mensen downloaden en gebruiken. Er wordt wel verwacht dat je zelf ook een contractwerk upload zodat de site aangevuld wordt. De contractwerken staan gerangschikt per leerjaar en je kan ook op 'tag' klikken zodat je alle contractwerken te zien krijgt die bijvoorbeeld over kloklezen gaan.

Lees online.