Hieronder vind je een aantal tips en tricks en stappenplannen die je kan gebruiken voor jezelf of voor je leerlingen.

Schrijven in een PDF-document (digibord)

Schrijven in een PDF-document (digibord)

Een PDF-document is eigenlijk een digitaal geprinte versie van een word-document of iets dergelijks. In principe kan je daar niets aan aanpassen. Het kan echter wel handig zijn dat je in bepaalde documenten wel iets kan aanpassen. Ik denk daarbij aan een ingescande agenda of een ingescand werkblad. Met programma PDF-Exchange Editor kan dit. Het programma kan je hier downloaden. Je installeert het programma op je computer en opent je PDF-bestanden met het programma. 

In het programma zie je rechts bovenaan een pijltje waar je een menu te voorschijn kan toveren. Hiermaa kan je een 'penciltool' aanduiden waarmee je kan schrijven. Je kan ook figuren invoegen en tekstvakken toevoegen waar je met het toetsenbord tekst in je PDF kan typen. 

Een handig programma voor het gebruik aan het digibord.

Tip: Als je pdf-document niet opent met PDF Exchange Editor, kan je eerst het programma openen en dan via 'File' - 'Open' je PDF gaan zoeken op je PC.

Lees online.

---

Wat ik vond op het web kan je hieronder zien.

Clipphanger: youtube-filmpjes met uitleg over alledaagse onderwerpen op maat van kinderen

Clipphanger: youtube-filmpjes met uitleg over alledaagse onderwerpen op maat van kinderen

Vraag je je soms ook wel eens wat gluten zijn, waarom muggenbeten jeuken, ...? En vind je het moeilijk uit te leggen aan je leerlingen. Met de filmpjes van Clipphanger op youtube is dat eenvoudig op te lossen. Op het youtube kanaal Clipphanger vind je allerlei filmpjes die deze vragen beantwoorden. Je er zelfs een app van downloaden en op …

Meer lezen.

---
Screen Shot 09-07-15 at 10.51 AM

Oefen.be: site met een heleboel oefeningen

Op www.oefen.be vind je een heleboel oefeningen gerangschrikt in kleuter en lager en verder per graad. 

Meer lezen.