www.mijnklasbeweegt.be

www.mijnklasbeweegt.be

Op zoek naar leuke bewegingstussendoortjes in de klas. Op Youtube vind je heel veel leuke filmpjes waar een dansje mee wordt uitgelegd. Natuurlijk is het altijd zoeken. www.mijnklasbeweegt.be heeft een heleboel van deze filmpjes verzamelt en gerangschikt in onderbouw of bovenbouw of per thema. Interessante site dus om bij je favorieten te zetten. Zeker voor de klassen met een digitaal bord of voor de turnleerkrachten!

Heb je zelf nog een leuk filmpje gevonden, dan kan je altijd een mailtje sturen en misschien wordt het er wel bij opgezet dan!

Lees online.

---
Learningapps.org - zelf op een eenvoudige manier apps maken

Learningapps.org - zelf op een eenvoudige manier apps maken

Zelf leuke digibord apps maken of tussendoortjes voor in de klas? Met Learningapps.org kan het heel gemakkelijk. Je kan al gemaakte apps gebruiken zonder een account aan te maken. Dan is er natuurlijk wel een nadeel. Als de eigenaar van de app, de app wijzigt, kan je hem misschien niet meer gebruiken.

Daarom is het handig om zelf een gratis account aan te maken. Als je een gratis account hebt, kan je vanuit het niets een app aanmaken, maar je kan ook van een bestaande app vertrekken en deze aanpassen door de tekst of foto's aan te passen. Dit laatste is natuurlijk iets gemakkelijker. Er zit ook een interessante tutorial bij die je stap voor stap uitlegt hoe je een app kan maken.

Zeker het bekijken waard! Het ziet er moeilijk uit, maar is het zeker niet!

Lees online.

---
Online muziek maken voor kinderen

Online muziek maken voor kinderen

Thema muziek? Deze site biedt je de mogelijkheid om je kinderen muziek te laten spelen spelen op de computer. Je kan piano, gitaar, drum, ... spelen tot zelfs een heel orkest dirigeren. Een leuke activiteit om in je computerhoek te doen of om op het digitaal bord te doen.

http://www.kindersongs.nl/online/

 

Onderstaande site geeft je de mogelijkheid om muziek te maken. Let wel op voor de punk-versie want hier kan het F***-woord ook gebruikt worden. Misschien toch niet zo educatief.

http://www.zanorg.com/category/musicmachines/

 

 

Lees online.