---
Screen Shot 12-16-14 at 09.08 AM

PrintScreens maken

Op een Windows computer kan je gemakkelijk een printscreen maken met de knop Prt Sc op je toetsenbord. Je computer maakt dan een foto van heel je scherm en plaatst dit in zijn geheugen. Je kan het dan plakken in Word of een ander programma en het dan bewerken.

Er bestaan ook een aantal programma's waarvan Gadwin PrintScreen een heel goed voorbeeld is van een handig programma. 

Je downloadt het programma en het start de volgende keren automatisch mee op als je je computer opstart. Er zijn 3 verschillende manieren van printscreens te maken met 3 verschillende sneltoetsen. Deze sneltoetsen kan je zelf instellen of je kan de standaardsneltoetsen gebruiken. 

Standaardsneltoetsen:

  • Prt Sc = volledig scherm
  • Shift + Prt Sc = een venster selecteren
  • Ctrl + Prt Sc = zelf een rechthoek kiezen

Vervolgens worden de schermafdrukken opsgeslagen in de map 'My Screen Shots' in de map 'Afbeeldingen'.

Het programma kan je hier downloaden.

Lees online.

---
Screen Shot 12-16-14 at 08.45 AM

Snel veel documenten afdrukken

Soms kan het al eens gebeuren dat je veel documenten na mekaar moet afdrukken. Dat vergt heel wat tijd. Vroeger kon je in Windows XP deze documenten allemaal selecteren en op je rechtermuisknop klikken en kiezen voor 'Afdrukken'. In Windows 7 en Windows 8 zou dit niet meer gaan. Daarom kan je Print-Conductor gebruiken. Een gratis programma waar ook een betalende versie van bestaat

Werking: 

1. Je opent het programma en sleept een aantal documenten of een hele map in het scherm. Of je drukt links bovenaan op 1 van de knoppen.

2. Kies onderaan je printer.

3. Klik op de startknop.

 

Download het programma hier

Meer info over het programma

http://youtu.be/oJyKiX1YGbE

Hieronder vind je een artikeltje dat ik vond op Clickx.be

Meerdere documenten in één keer afdrukken

 

Wie wel vaker een hele reeks documenten wil afdrukken, weet dat daar al snel heel wat tijd in kruipt. Je moet de bijhorende programma’s opstarten, de documenten inladen, voor elk document een printopdracht geven, enzovoort. Dat heeft Print Conductor goed begrepen: dit programma laat je uiteenlopende documenten snel in batch afdrukken.

 

De gratis versie van Print Conductor is nagenoeg identiek aan de betaalde variant (49 Amerikaanse dollars), maar mag je alleen voor niet-commerciële doeleinden gebruiken. Het programma is erg gebruiksvriendelijk. Je hoeft slechts de gewenste documenten naar het venster te verslepen of die via het Add documents-menu op te laden, waarna je de juiste printer selecteert en op Start drukt. Even later drukt Print Conductor de gevraagde documenten een voor een naar die printer af.

Print Conductor kan met verschillende documenttypes overweg, en het maakt niet uit in welke volgorde je ze in je batch opneemt. Daar horen onder meer doc(x), xsl(x) en ppt(x) bij, maar ook txt, csv, html en een reeks afbeeldingsbestanden zoals tiff, png, bmp, gif en jpg.

Handig is ook dat je de lijst met documenten kunt exporteren. Moet je later nog eens dezelfde documenten afdrukken, dan hoef je die lijst gewoon maar te importeren.

Verder kan je nog aangeven dat je slechts een bepaald aantal pagina’s van elk document wil afdrukken (bijvoorbeeld alleen pagina’s 2 tot 4) en kun je vanuit de tool ook het eigenschappenvenster van de gekozen printer openen en aanpassen.

Kortom, Print Conductor is een uitstekend programma voor wie geregeld meerdere documenten tegelijk moet afdrukken.

Lees online.

---