---

Ruimtestation ISS live volgen

Thema ruimte? Ideaal moment om eens een kijkje te gaan nemen in een ruimteschip. Dat kan via de livestream van het ISS. Als de astronauten wakker zijn, kan je hen op de voet volgen in het ISS. Als ze slapen zijn er beelden vanaf de buitenkant en dus ook de aarde te zien. Op de moment dat er buiten wordt gefilmd, kan het wel zijn dat er een zwart scherm te zien is, maar dat is dan omdat ze door de nacht vliegen. Maar niet getreurd, de astronauten in het ISS beleven elke 45 minuten een zonsondergang of zonsopgang!

Link naar de filmpjes: http://www.ustream.tv/channel/live-iss-stream 

Klik hier om media te bekijken.
Broadcast live streaming video on Ustream

Hieronder kan je zien waar het ISS zich op dit moment bevindt. Je ziet er ook mooi de scheiding tussen dag en nacht.

Klik hier om media te bekijken.

In het filmpje hieronder zie je een mysterieuze rode vlek verschijnen... UFO's? :-)

http://youtu.be/f4vwk6n7PSM

Lees online.

---

Ive Hapers: enthousiaste leerkracht 1ste die ICT integreert!

Voor de lessen techniek heb je altijd hopen materiaal nodig. Soms kan het ook zonder materiaal, met alleen maar een computer. Er zijn genoeg techniekgames die je online kan vinden. Ive Hapers, een papa van twee kinderen en leerkracht in het eerste leerjaar, maakte er een mooie Yurls-pagina van. Op het eerste blad waar je terecht komt, kan je ook enkele publicaties vinden die hij geschreven heeft omtrent werken rond techniek in de klas. Je kan er een heleboel interessante informatie in terug vinden.

Ive Hapers houdt ook enkele blogs bij waar je informatie kan terug vinden omtrent ICT nuttig in zetten in de klas. Zo maakt hij de blog QR in de klas omtrent het functioneel inzetten van QR-codes in de klas. Hierin las ik een mooi idee, hij maakte een Yurls-pagina (Klasliedjes) aan met enkel en alleen maar Youtube-filmpjes van liedejs die hij wekelijks met de kinderen in de klas zingt. Bij elk liedje hoort ook een lesfiche met een QR-code. Ook Over Onderwijs is een blogspot van Ive Hapers waarin hij af en toe een bericht post over zijn bevindingen.

Hieronder zie je nog een Pearltree die Ive Hapers maakte, waar je allerlei spelletjes en activiteiten kan terug vinden per eindterm van ICT. Kant-en-klaar materiaal om te gebruiken in de klas.

<a data-cke-saved-href="http://www.pearltrees.com/ivehapers/ict-in-de-klas/id7415206" href="http://www.pearltrees.com/ivehapers/ict-in-de-klas/id7415206">ICT IN DE KLAS, creatief vormgeven</a>, oefenen, zelfstandig leren

 

Lees online.

---
Schoolbordportaal

Kerstspelletjes in de klas

1. Via de nieuwsbrief van Schoolbordportaal.nl: „Webwijzer Kerst in de klas”

Kerst op:

 

2. Yurls „Kerstmis

3. Yurls: „juf Marije (kleuters en digibord)” – pagina „Thema: Kerst

4. Yurls „Kerst

Op de Yurls „Kerst” vind je o.m. gratis te downloaden werkboekjes voor Kerst voor groep 1/2, 3/4, 5/6 en 7/8. OOk vind je hier het „Rustboekje Kerst 2014” en bovendien voorzien van een pagina met6 meerkeuzevragen rond een PowerPoint-presentatie met het Kerstverhaal.

5. Yurls „Digi-Kerst

Op de Yurls „Digi-Kerst” vind je o.m. filmpjes voor de bovenbouw, middenbouw en onderbouw. Liedjes voor de bovenbouw, middenbouw, onderbouw, rekenen, spelletjes en taal.

6. Yurls „Kerst op school

Zie ook mijn blogpost van december 2012: „Nieuwe Yurls van Andre Gilara: Kerst op school”.

7. Kinderpleinen – Kerstmis

8. Kerst voor peuters en kleuters

Op deze website vind je de Kerstpagina van peuterspelletjes.net en kleuterspelletjes.net met Kerstliedjes, Kerstmemory, legpuzzeltjes, kerstverhaaltjes, Kerstknutsels en Kerstkleurplaten.

9. Digibord op school > Kerstmis

10. Internetwijzer Basisonderwijs > Kerstmis

 

11. 123lesidee.nl > Kerst

Ik ben er mij zéér van bewust dat er op het internet nog veel en veel meer websites zijn met allerlei prachtig les-, teken- en knutselmateriaal rond de Kerst, maar bovenstaande websites bieden een goede start voor het zoeken naar kant-en-klaar lesmateriaal voor het thema Kerstmis.

 

Bron: http://www.manssen.nl/2014/12/08/zoek-je-online-lesmateriaal-voor-kerst/

Lees online.

---