---

Ive Hapers: enthousiaste leerkracht 1ste die ICT integreert!

Voor de lessen techniek heb je altijd hopen materiaal nodig. Soms kan het ook zonder materiaal, met alleen maar een computer. Er zijn genoeg techniekgames die je online kan vinden. Ive Hapers, een papa van twee kinderen en leerkracht in het eerste leerjaar, maakte er een mooie Yurls-pagina van. Op het eerste blad waar je terecht komt, kan je ook enkele publicaties vinden die hij geschreven heeft omtrent werken rond techniek in de klas. Je kan er een heleboel interessante informatie in terug vinden.

Ive Hapers houdt ook enkele blogs bij waar je informatie kan terug vinden omtrent ICT nuttig in zetten in de klas. Zo maakt hij de blog QR in de klas omtrent het functioneel inzetten van QR-codes in de klas. Hierin las ik een mooi idee, hij maakte een Yurls-pagina (Klasliedjes) aan met enkel en alleen maar Youtube-filmpjes van liedejs die hij wekelijks met de kinderen in de klas zingt. Bij elk liedje hoort ook een lesfiche met een QR-code. Ook Over Onderwijs is een blogspot van Ive Hapers waarin hij af en toe een bericht post over zijn bevindingen.

Hieronder zie je nog een Pearltree die Ive Hapers maakte, waar je allerlei spelletjes en activiteiten kan terug vinden per eindterm van ICT. Kant-en-klaar materiaal om te gebruiken in de klas.

<a data-cke-saved-href="http://www.pearltrees.com/ivehapers/ict-in-de-klas/id7415206" href="http://www.pearltrees.com/ivehapers/ict-in-de-klas/id7415206">ICT IN DE KLAS, creatief vormgeven</a>, oefenen, zelfstandig leren

 

Lees online.

---
Schoolbordportaal

Kerstspelletjes in de klas

1. Via de nieuwsbrief van Schoolbordportaal.nl: „Webwijzer Kerst in de klas”

Kerst op:

 

2. Yurls „Kerstmis

3. Yurls: „juf Marije (kleuters en digibord)” – pagina „Thema: Kerst

4. Yurls „Kerst

Op de Yurls „Kerst” vind je o.m. gratis te downloaden werkboekjes voor Kerst voor groep 1/2, 3/4, 5/6 en 7/8. OOk vind je hier het „Rustboekje Kerst 2014” en bovendien voorzien van een pagina met6 meerkeuzevragen rond een PowerPoint-presentatie met het Kerstverhaal.

5. Yurls „Digi-Kerst

Op de Yurls „Digi-Kerst” vind je o.m. filmpjes voor de bovenbouw, middenbouw en onderbouw. Liedjes voor de bovenbouw, middenbouw, onderbouw, rekenen, spelletjes en taal.

6. Yurls „Kerst op school

Zie ook mijn blogpost van december 2012: „Nieuwe Yurls van Andre Gilara: Kerst op school”.

7. Kinderpleinen – Kerstmis

8. Kerst voor peuters en kleuters

Op deze website vind je de Kerstpagina van peuterspelletjes.net en kleuterspelletjes.net met Kerstliedjes, Kerstmemory, legpuzzeltjes, kerstverhaaltjes, Kerstknutsels en Kerstkleurplaten.

9. Digibord op school > Kerstmis

10. Internetwijzer Basisonderwijs > Kerstmis

 

11. 123lesidee.nl > Kerst

Ik ben er mij zéér van bewust dat er op het internet nog veel en veel meer websites zijn met allerlei prachtig les-, teken- en knutselmateriaal rond de Kerst, maar bovenstaande websites bieden een goede start voor het zoeken naar kant-en-klaar lesmateriaal voor het thema Kerstmis.

 

Bron: http://www.manssen.nl/2014/12/08/zoek-je-online-lesmateriaal-voor-kerst/

Lees online.

---

Google Santa Tracker

Wil je de Kerstman op de voet volgen? Dat kan via de de Google Santa Tracker. Deze leuke website van Google telt af tot de dag dat de Kerstman aankomt. Elke dag is er iets leuks te doen. De ene keer is het een filmpje, de andere keer een spelletje, ... Je kan het hieronder bekijken en spelen, maar door op de link te klik hierboven krijg je het natuurlijk op groot scherm te zien.

Klik hier om media te bekijken.

Lees online.

---