---

Google Santa Tracker

Wil je de Kerstman op de voet volgen? Dat kan via de de Google Santa Tracker. Deze leuke website van Google telt af tot de dag dat de Kerstman aankomt. Elke dag is er iets leuks te doen. De ene keer is het een filmpje, de andere keer een spelletje, ... Je kan het hieronder bekijken en spelen, maar door op de link te klik hierboven krijg je het natuurlijk op groot scherm te zien.

Klik hier om media te bekijken.

Lees online.

---
Screen Shot 12-02-14 at 11.53 AM

Natuurinformatie.nl

Natuurinformatie.nl is een vat vol kennis over de natuur, over biologie en overgeologie. Je kunt hier op eenvoudige wijze meer dan 5000 artikelendoorzoeken, geschreven door experts van onder andere Naturalis, Ecomare, Vogelbescherming Nederland en TNO Bouw en Ondergrond. Er is ook de mogelijkheid om een vraag te stellen die door een expert op dat gebied behandeld zal worden.

Lees online.

---
Screen Shot 12-02-14 at 11.48 AM

Mini-paden voor 3de en 4de

Een Mini-pad is een kort en relatief eenvoudig Webpad, bedoeld voor 2e3een eventueel begin 4e leerjaar. Meester Jack Nowee maakte er een heleboel rond een heleboel thema's en verzamelde ze in een mooie Yurls-pagina. Een Mini-pad heeft 4 opdrachten en

2 doe-opdrachten en maakt gebruik van School-TV Beeldbankfilmpjes. Het meest eenvoudig is om het werkblad (Word-document) uit te printen en te vermenigvuldigen. Desnoods met de kleurplaat al op de achterkant. Dit Mini-pad is in te zetten als keuzewerk, bij begrijpend lezen, maar ook uitstekend klassikaal met het digitale schoolbord.

Lees online.

---
Screen Shot 12-01-14 at 09.40 AM

Site rond WO-thema's + Google sites

3 meisjes (ik veronderstel studenten) hielden een site, WO onder de loep bij over een aantal WO-lessen die ze gegeven hebben. Je kan er bij elke les een omschrijving, reflectie, tips, ... vinden. Misschien wel eens leuk om na te lezen en over na te denken bij het maken van WO-lessen. Je vindt er ook een aantal links naar sites waar zij hun informatie gehaald hebben.

 

De site is gemaakt met Google Sites. Als je een Google account hebt, kan je zelf heel gemakkelijk een site maken. Je kan kiezen uit een aantal templates. Een template is een vooraf gemaakte lay-out voor je website. Zo een site kan je gebruiken bij bijvoorbeeld een eigen WO-thema of als oefensite bij Nederlands of Wiskunde. Een groot voordeel dus. Je kan zelf je site beheren en je bepaalt zelf de inhoud. Geen gedoe dus met sites die niet meer werken.

Lees online.