---
E-duboek-Plus

Nog meer Sinterklaas

 

In samenwerking met E-duboek heeft Jack Nowee (@JackNowee) bij twee van de drie„Sinterklaas”-boeken (pdf) – die gratis door E-duboek ter beschikking worden gesteld – extra uitdagend materiaal voor meervoudige intelligentie (MI) en meer- en hoogbegaafdheid gemaakt.


Volgens Jack was er nog geen uitdagend  „Sint”-materiaal online beschikbaar.

De twee gratis „Sinterklaas”-projectjes met extra uitdagend materiaal voor meervoudige intelligentie (MI) en meer- en hoogbegaafdheid (Edu Plus-boeken) bestaan uit een gratis e-duboek, werkboekje met zes gevarieerde opdrachten en een „slot”-opdracht. Dit is over het algemeen een creatieve „handvaardigheid”-opdracht. Tot slot is er een beoordelingsblad, voor leerling en leerkracht eenvoudig in te vullen. Daarnaast een puzzelboekje op „pittig” niveau, waar een leerling de tanden in kan zetten. Voor de leerkracht is er een handig antwoordboekje met antwoorden van het werkboekje en puzzelboekje.

 

De gratis te downloaden E-duboekjes „Sint, mag ik u iets vragen?” (gr. 5 – 6) en


„Nicolaas van Myra” (gr. 7 en 8)
Boekje voor groep 5 en 6
Boekje voor groep 7 en 8

 

 

 

 

 

 

 

Voorbeelden extra uitdagend materiaal voor meervoudige intelligentie (MI) en meer- en hoogbegaafdheid. Gratis te downladen.
Voorbeeld werkboekje
Voorbeeld puzzelboekje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beide gratis „Sinterklaas”-projectjes kun je vinden en downloaden op: http://webje.yurls.net/nl/page/961246#topboxes

Deze twee gratis Edu-plus-(werk)boekjes zijn óók te vinden op de Yurls „Yurls Werkboekjes” op de pagina „Eduboeken en Edu-plus-boekjes”.

Het is slim om even zelf de beide Eduboeken door te lezen en daarna te beslissen of het boekje geschikt is voor uw eigen groep. Web-Jack (= Jack Nowee) en Eduboek aanvaarden geen verantwoordelijkheid voor teleurgestelde „Saint Nicholas believers” (Bron).

In de (nabije) toekomst zal er nog meer projecten voor meervoudige intelligentie (MI) en meer- en hoogbegaafdheid uitgebracht worden. Deze zijn niet gratis. De prijs is echter nog niet bekend. Een overzicht van deze toekomstige projecten kun je vinden op de Yurls „Webpaden en meer…” op de pagina „Meer – en hoogbegaafd”.

Ander lesmateriaal van Jack Nowee t.b.v. Sinterklaas

Bron: http://www.manssen.nl/2014/11/11/projectjes-sinterklaas-voor-meervoudige-intelligentie-en-meer-en-hoogbegaafdheid/

Lees online.

---
Yurls-zoeken

Online materiaal rond thema Sinterklaas

In deze blogpost vind je een hoeveelheid „links” ten behoeve van de voorbereiding van de komst van Sinterklaas en zijn medewerkers. Deze „opsomming” is natuurlijk niet volledig, want op het web zijn nog véél en véél meer sites te vinden waarop je materiaal, lesideeën, e.d. kunt vinden.

 

  • KinderTube: „Sinterklaas-filmpjes”.

    Scroll naar beneden en je krijgt een overzicht te zien van alle „Sinterklaas”-filmpjes.

En voor wie dit nog allemaal niet genoeg is: veel „Yurls”-en hebben een pagina over Sinterklaas. Ga naar www.yurls.net. Aan de bovenkant van deze pagina vind je een „zoekbalk”. Hiermee kun je zoeken op alle „Yurls”-pagina’s die er zijn op „sint”, „sint nicolaas”, „sinterklaas”, e.d. Klik dan op het Yurls-icoontje … Zie afbeelding 1:Afbeelding 1: Zoeken op Yurls

Ook op Kinderpleinen.nl kun je veel „links” m.b.t. Sinterklaas vinden. Klik op de „S” en je vindt er vele! Wel even omlaag scrollen. Zie afbeelding 2:Afbeelding 2: Klik op de ‘S’

Ik wens je een fijne en gezellige voorbereiding van het feest van Sinterklaas!

Plaatje „Sinterklaas” afkomstig van Pixabay.com

 

Bron: http://www.manssen.nl/2014/11/13/online-lesmateriaal-sinterklaas/

Lees online.

---