Schermtoetsenbord op je digitaal bord

Ik kreeg al een paar keer de opmerking van leerkrachten dat het schermtoetsenbord verdwenen was in Windows 10. Erg vervelend als je met een digitaal bord werkt en even snel iets wilt opzoeken. Je kan dit schermtoetsenbord terug zetten door onderstaande stappen uit te voeren.

Het schermtoetsenbord openen

Ga naar Start , selecteer vervolgens Instellingen > Toegankelijkheid Toetsenbord en verplaats vervolgens de schuifregelaar onder Schermtoetsenbord. Er wordt een toetsenbord op het scherm weergegeven, waarmee u kunt navigeren op het scherm en tekst kunt invoeren. Het toetsenbord blijft op het scherm staan totdat u het sluit.

Opmerking

Als u het schermtoetsenbord wilt openen op het aanmeldingsscherm, selecteert u de knop Toegankelijkheid rechtsonder in het aanmeldingsscherm en selecteert u vervolgens Schermtoetsenbord.

Ga als volgt te werk om de manier te wijzigen waarop informatie wordt ingevoerd in het schermtoetsenbord:

Selecteer terwijl het schermtoetsenbord is geopend de toets Opties en kies de gewenste opties:

  • Klikgeluid gebruiken. Gebruik deze optie als u een geluid wilt weergeven wanneer u een toets indrukt.
  • Toetsen weergeven om eenvoudiger in het scherm te navigeren. Gebruik deze optie als u wilt dat de toetsen oplichten terwijl u typt.
  • Het numerieke toetsenblok inschakelen. Gebruik deze optie als u de weergave van het schermtoetsenbord wilt uitbreiden, zodat het numerieke toetsenblok wordt weergegeven.
  • Klikken op toetsen. Gebruik deze modus als u er de voorkeur aan geeft om op de schermtoetsen te tikken of klikken voor het invoeren van tekst.
  • Toetsen aanwijzen. Gebruik deze modus als u een muis of joystick gebruikt voor het aanwijzen van toetsen. De tekens die u aanwijst, worden automatisch ingevoerd wanneer u deze gedurende de opgegeven tijdsduur aanwijst.
  • Toetsen opeenvolgend weergeven en selecteren. Gebruik deze modus als u wilt dat het schermtoetsenbord het toetsenbord voortdurend scant. In de scanmodus worden de gebieden gemarkeerd waarin u toetsenbordtekens kunt typen door op een sneltoets te drukken via een invoerapparaat met schakelaars of een apparaat dat een muisklik simuleert.
  • Tekstvoorspelling gebruiken. Gebruik deze optie als u wilt instellen dat het schermtoetsenbord woorden voorstelt terwijl u typt, zodat u niet telkens het volledige woord hoeft te typen.

Als je het schermtoetsenbord terug afsluit met het kruisje rechts bovenaan, verdwijnt het terug van je scherm en zou je bovenstaande stappen terug moeten herhalen. Daarom deze kleine tip: als het schermtoetsenbord geopend is, zie je onderaan in de taakbalk een icoontje staan van het toetsenbord. Klik hier met je rechtermuisknop op en kies voor 'aan taakbalk vastmaken'.

Print Friendly, PDF & Email

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.