Online verhalen schrijven en publiceren met Telegraph

Via Manssen.nl:

Met 'Telegraph' kunnen jouw leerlingen online een verhaal schrijven en publiceren

Op het blog Free technology for Teachers kwam ik eind vorige maand het artikel 'Telegra.ph – Multimedia Publishing That Doesn't Require Registration' tegen.

'Telegra.ph' is een geweldig leuke gratis webapp waarmee leerlingen online verhaaltjes (creatief schrijven) kunnen publiceren. Het aardige van deze webapp is, dat – om het te gebruiken – geen registratie nodig is. Kortom: de leerlingen kunnen direct beginnen met schrijven.

Desgewenst kunnen ze ook bijpassende afbeeldingen (waarop geen auteursrecht rust!) in het verhaaltje plaatsen (uploaden vanaf de computer) of een filmpje van YouTube plaatsen. Gewoon de URL invullen die in de adresbalk van YouTube staat. Héél simpel dus! Zie de afbeelding hieronder. N.B. Je krijgt de < > en de fotocamera te zien als je op 'enter'-toets drukt om een nieuwe allinea te beginnen.
 

Filmpje en/of afbeelding toevoegen aan het verhaaltje


Zolang de leerlingen de browser niet afsluiten kunnen ze het verhaaltje bewerken. Ze moeten dan wel de 'link' naar het verhaaltje onthouden / ergens noteren. Op het moment dat ze de browser afsluiten, kunnen ze hun verhaaltje niet meer bewerken en/of terugvinden op het internet en dus ook de 'link' niet doorgeven aan hun ouders, klasgenootjes of wie dan ook!!! Ouders / klasgenoten dienen over deze 'link' te beschikken om het verhaaltje op het internet terug te vinden en te lezen.
 

Voorbeeld van een verhaaltje

Schermafdruk 'Telegra.ph'. Bron afbeelding: Pixabay.com – JacLou

 

Filmpje: 'Telegra.ph – Publish Your Stories – No Registration Required'

In onderstaand Engelstalig uitlegfilmpje legt Richard Byrne uit hoe 'Telegra.ph' werkt en hoe ouders en/of klasgenoten het verhaaltje online kunnen vinden en lezen.
 

 
 

Bron: YouTube – ''Telegra.ph – Publish Your Stories – No Registration Required' | Richard Byrne – 25/04/2017

 

Conclusie

Hartstikke leuke en simpele tool om online verhaaltjes te schrijven en deze online aan anderen te laten lezen of de 'link' naar anderen te versturen.

Website / URL

Print Friendly, PDF & Email

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.