Google Chrome extensie: speech to text

screen-shot-12-06-16-at-10-54-amTijdens een MDO, oudergesprek, … wordt er heel veel gezegd wat je achteraf misschien niet meer weet. Met de Google Chrome extensie VoiceNote II – speech to text kan je gesproken tekst omzetten naar getypte tekst. Hierdoor is het mogelijk om een gesprek 'op te nemen' en heb je het gesprek ineens op papier staan zodat je de tekst kan kopiëren naar iOminiwize, Questi of SchoolOnline. De extensie kan ook in het Nederlands gezet worden zodat je gesprekken mooi in het Nederlands uitgetypt worden zonder dat je iets hoeft te doen. Belangrijk is natuurlijk wel dat je mooi Nederlands praat want het Kempisch dialect is geen optie bij de keuze van taal.

Hoe installeer je een extensie in Google Chrome:

  • Klik rechts bovenaan in Google Chrome op de 3 bolletjes
  • Klik in het menu dat verschijnt op 'instellingen'. Er verschijnt een nieuw tabblad.
  • Klik aan de linkerkant op 'Extensies'.
  • Scroll naar beneden en klik op de link 'Meer extensies toevoegen'.
  • Geef links bovenaan een zoekterm in om de extensie te zoeken. In dit geval geef je in 'VoiceNote II'.
  • Klik vervolgens op de blauwe knop 'Toevoegen aan Chrome'. De extensie verschijnt bovenan naast de adresbalk als een icoontje. Meestal wordt ze naast de drie puntjes gezet waar je naar de instellingen kan gaan.

Ik heb de extensie kort uitgetest voor mezelf tijdens een telefoongesprekje. De meeste woorden kwamen er correct door. Maar als het wat te snel gaat, wordt het wel moeilijker en worden er hier en daar fouten gemaakt.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.