Herfst op het digibord voor kleuters

Via Kleuters digitaal! Deze dingen zijn voorzien voor op een digibord, maar kunnen evengoed op de computer of op de Dootabs gebruikt worden waardoor de kinderen er veel plezier aan kunnen beleven.

Schermafbeelding 2014-03-24 om 20.49.10

Schermafbeelding 2014-03-24 om 20.53.13

In de herfst kun je ook heel veel leuke opdrachten doen op het digibord en er zijn mooie apps! Hier onder zullen een aantal opdrachten voor op het digibord beschreven worden.

Herfst op je digibord

Rekenopdracht voor op je digibord

Met deze digibordles leer je op verschillende niveaus patronen af te maken. Voor deze les heb je de Gynzy digibordsoftware nodig!

Download de les

Bij deze les heb ik twee knijpkaarten gemaakt waarbij je ook patronen af moet maken!

Download de knijpkaarten

Ook heb ik een matrix opdracht gemaakt waarbij de kinderen steeds twee plaatjes moeten combineren tot een nieuw plaatje.Download de les.

Gynzy’s Herfsttools

Gynzy heeft verschillende tools die over de herfst gaan. Hier zal ik ze bepreken.

Getalbeeld
In Gynzy heb je de tool getalbeeld. Met deze tool kun je kinderen leren om een hoeveelheid aan een aantal te koppelen. Je hebt diverse instelmogelijkheden als het gaat om het instellen van het nivo:

 • Oefeningen tot 6
 • Oefeningen tot 10
 • Oefeningen tot 20
 • Antwoorden op volgorde of antwoorden door elkaar.

Download de telopdrachten

Seriëren
In Gynzy heb je en tool die heet seriëren. Met deze tool kun je kinderen leren hoe ze dingen op volgorde moeten plaatsen. Je kunt in opties kiezen voor het thema herfst. Je krijgt hier vragen gesteld bijvoorbeeld: “waar staan de bladeren goed op een rij van donker naar licht”. Maar er zitten ook vragen bij over:

 • kort naar lang (en omgekeerd)
 • groot naar klein (en omgekeerd)
 • dik naar dun (en omgekeerd)

Praatplaat
In Gynzy heb je een tool waarbij je een praatplaat over de herfst op je digibord kunt krijgen. Deze kun je gebruiken om met kinderen over de herfst te praten.

Herfstwoorden
Bij deze tool zijn er 4 verschillende oefeningen:

 • Beginletter: je ziet een afbeelding. Deze heeft een beginletter. Nu moet je het plaatje aanklikken met dezelfde beginletter. Je kunt er voor kiezen om de woorden onder het plaatje te zetten. Kleuters zien zo de letters van het woord. En kunnen op deze manier ook visueel de juiste woorden kiezen.
 • Klinkerrijm: je ziet een afbeelding. Ook zie je een aantal andere afbeeldingen. Nu moet je kiezen welke afbeeldingen rijmen.
 • Woord bij het plaatje: je ziet een plaatje. Nu moet je juiste woord onder het plaatje plaatsen.
 • Woordstukjes: Je ziet een plaatje. Nu moet je aangeven uit hoeveel woordstukjes het woord bestaat. Je moet dus zelf het woord klappen.

Download de stempelopdracht

Over deze herftwoordentool heb ik nog veel meer geschreven. Ook zijn er verschillende opdrachten bij gemaakt. Hierbij kun je onder andere denken aan klei kaarten, knijpkaarten en nog veel meer. Lees er hier meer over.

Bongobos op je digibord

icoon_bongobosherfst

In het bongobos kunnen kinderen kiezen uit twee opties. Of het verhaal luisteren met de spelletjes. Of alleen de spelletjes spelen. Een mooi vormgegeven website met leuke spelletjes en een mooi herfstachtig verhaal erbij! Lees er meer over.

Bezoek de website: http://www.bongobos.com

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.