Lesmateriaal thema herfst

Met dank aan André Manssen, de EduCurator:

11 'Portals' met lesmateriaal over de herfst

In deze blogpost een klein overzichtje van 'verzamel'-websites (portals) met lesmateriaal en lesideeën over de herfst. Wellicht dat je deze 'portals' al eerder bent tegengekomen of kent… Hoe dan ook; er is leuk materiaal te vinden dat je kunt gebruiken voor een les, thema of project in jouw groep over de 'herfst'.
 

#1. Yurls 'Herfst'

 

Op de Yurls 'Herfst' vind je door Jack Noweegemaakte internetopdrachten (paden) over de herfst, een herfstkwartet, werkboekjes over de herfst voor de onder-, midden- en bovenbouw (gratis te downloaden), teken- en knutselsuggesties, apps over de herfst, muziek en liedjes. Daarnaast vind je er een pagina met filmpjes over de herfst, een 'quiz'-pagina met 10 vragen over de herfst en een pagina met spelletjes over de herfst.

 

#2. Yurls: 'Meester Henk – HERFST'

 

 

Meester Henk Vink  (@meesterhenkvink) heeft een prachtige 'Yurls' gemaakt met allerlei informatie over de herfst. Zo vind je er allerlei algemene weetjes, info over de flora en fauna tijdens de herfst, de mens en de herfst, allerlei dingen die je kunt doen (tekenen, knutselen, lezen, praatplaten, enz.), apps m.b.t. de herfst en voor de kleintjes: prentenboeken en meer.

 

Tip van meester Henk!

"Voor de onderbouw zijn er "talloze" yurlssites. Ik kan wel een lijstje maken, maar daar doe ik misschien mensen mee tekort. Het handigst / verstandigst is om in de zoekmachine (bovenaan de pagina) de zoekterm "herfst" in te vullen en daar te kiezen!"

 

#3. Schoolbordportaal: 'Webwijzer Herfst 2016'

 

 

Op de 'Webwijzer Herfst 2016' vind je bovenaan allerlei 'links': 'algemeen herfst', 'filmpjes', 'spelletjes', 'liedjes', '(prenten)boeken' en 'apps'. Daarnaast vind je er een leuke 'herfst timer' voor op het digibord.
Verder een verzameling met lesmateriaal rondom de 'Kinderboekenweek 2016', uitgebreid met lessen, liedjes, (prenten)boeken, liedjes en meer.

 

#4. Kleuterportaal – Herfst

 

 

#5. Leermiddelenportaal – Herfst

 

 

 

#6. Digibord op school – Herfst

 

#7. Internetwijzer Basisonderwijs – Herfst

Op 'Internetwijzer Basisonderwijs' vind je op de 'herfst'-pagina de volgende rubrieken: 'Herfst – Bos', 'Herfst – Beeldbank', 'Herfst – Lesideeën', 'Herfst – Spreekbeurten', 'Herfst – Downloads', 'Herfst – Digibordmateriaal', 'Herfst – Dieren' en 'Herfst – Knutselen en kleuren'

 

#8. Klascement.net – Herfst

KlasCement is het gratis platform waar leerkrachten elkaar inspireren door materiaal te delen, voor leerlingen van alle leeftijden. Je kunt dit materiaal gratis downloaden. Je dient je alleen aan te melden. Kost niks!

Tienduizenden leermiddelen kun je gemakkelijk doorzoeken op onderwerp, vak of onderwijsniveau.

 

#9. 123Lesidee – Herfst (Alle groepen)

 

#10. Kinderpleinen

 

#11. Online spelletjes m.b.t. de herfst

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.