Agenda op je laptop, bordboek op je digitaal bord

Ik kreeg deze week de opmerking dat het wel een beetje vervelend is dat je je agenda niet kan laten openstaan terwijl je aan het les geven bent op je laptop van het digitaal bord. Hier voor elke leerkracht een tweede laptop voor geven is natuurlijk ook geen optie. Ik heb echter wel een handige tip: 'Breid je scherm uit'. Normaal gezien wordt je scherm gedupliceerd. Dat wil dus zeggen dat het beeld dat op je laptop staat, ook op je digitaal bord tevoorschijn komt. Je kan met de toetsencombinatie 'Windows-logo + p' echter nog andere mogelijkheden kiezen. Je kan dus je scherm uitbreiden waardoor je digitaal bord dus eigenlijk een tweede scherm rechts naast je laptop scherm is. Zo kan je op je laptop je agenda (of iets anders) open zetten en op het scherm van je digitaal bord je bordboek,… Je moet enkel in het programma dat je op je digitaal bord wilt bovenaan op de balk te klikken en het dan verslepen naar rechts. Je zal het scherm te voorschijn zien komen op je digitaal bord.

Print Friendly, PDF & Email

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.