5 Websites die je moet bekijken voordat het nieuwe schooljaar begint!

Bron: https://edu-curator.blogspot.be/2016/08/5-websites-die-je-moet-bekijken-voordat.html

In deze blogpost aandacht voor een vijftal websites met handige lesideeën, lesmateriaal en informatie voor het schooljaar 2016-2017. De eerste vier genoemde websites zijn 'portals', de laatste website is een edublog waarop ik twee – wellicht interessante -artikelen met als titel: 'Back2School: 'Voorbereiding nieuw schooljaar' en 'Back2School: 'De eerste schoolweek'. Tot slot nog een 'toegift' die ik net tegenkwam… :-).
 

#1. Portalengroep.nl 'Webwijzer Start Schooljaar 2016'

Gistermiddag viel de eerste nieuwsbrief van de 'Portalengroep.nl' in mijn digitale brievenbus: 'WEBWIJZER START SCHOOLJAAR 2016', gevuld met allemaal leuke en handige 'links' om een keuze uit te maken t.b.v. jouw 'planning schooljaar 2016 – 2017'. Er is gelukkig ook een online versie van deze nieuwsbrief.

"Na een welverdiende zomervakantie worden de eerste lessen weer voorbereid. U kunt achtergrond informatie en al het educatieve materiaal  bij het thema "nieuw schooljaar" bekijken op portalengroep.nl. Wij wensen u weer een prettig en leerzaam schooljaar toe! (Bron)"

In het citaat hierboven wordt verwezen naar 'portalengroep.nl' oftewel: Leermiddelenportaal.nl: 'Uw persoonlijke links voor actueel nieuw schooljaar'.

 

 

De moeite van het bekijken waard! Ik zou zeggen: "Doe er je voordeel mee..!".

 

#2. 'Yurls Actueel': Thema's juli t/m september 2016

Een andere interessante site die interessant is voor jouw 'planning schooljaar 2016-2017' is de 'Yurls Actueel' met o.m. thema's voor basisonderwijs (juli t/m september 2016). Na deze periode wordt de lijst met thema's weer geactualiseerd voor de maanden daarna.
 

 

#3. Yurls 'Nieuw schooljaar'

 

 

Op de Yurls 'Nieuw schooljaar' vind je

De boxen op al deze pagina kunnen je via de icoontjes 'Voeg toe aan Yurls' eenvoudig toevoegen aan je eigen Yurls-pagina of delen via Twitter of Facebook.

 

#4. Kinderpleinen: 'Nieuwe Schooljaar – 2015 – 2016 – informatie'

Op 'Kinderpleinen' een handige pagina met 'links' m.b.t. het begin van het nieuwe schooljaar.

Ik vraag mij af: wordt de site nog wel bijgehouden, want we gaan toch beginnen met het schooljaar 2016-2017. Maar goed, eigenlijk geen probleem, want de 'links' kun je ook gebruiken voor het komende schooljaar 🙂.

Ook handig is de pagina 'Nieuwe schooljaar – Werkbladen' met een verzameling werkbladen te gebruiken bij de aanvang van het nieuwe schooljaar. Er zit vast wel het e.e.a. tussen dat je kunt gebruiken!

  • Websites:

– http://www.kinderpleinen.nl/nieuw-schooljaar/
– http://www.kinderpleinen.nl/nieuwe-schooljaar-werkbladen/

 

#5. Twee interessante artikelen…

 

 

Op het edublog 'Klas van juf Linda – Spelenderwijs leren' vond ik twee wellicht interessante artikelen:

 

"Dit is het allereerste artikel in de reeks ‘Back2school’. In deze serie wil ik je in een week klaarstomen voor een nieuw schooljaar. Vandaag wil ik het hebben over de voorbereidingen van een nieuw schooljaar. De meeste leerkrachten beginnen hier de week voor het nieuwe schooljaar mee.
Ik werk graag met lijstjes. Zo weet ik wat ik al gedaan heb en wat er allemaal nog moet gebeuren. Het geeft mij rust en houvast. Voor de voorbereiding van het nieuwe schooljaar heb ik ook een lijst gemaakt. Ik heb zowel voor de onder- als bovenbouw punten opgeschreven
…" Lees het volledige artikel »

 

"Dit is het tweede artikel in de reeks ‘Back2school‘. In deze serie wil ik je in een week klaar stomen voor een nieuw schooljaar. Een van de leukste, maar ook pittigste week in het jaar is de eerste schoolweek. De kinderen moeten weer wennen aan school en aan een nieuwe juf. Jij moet wennen aan de klas en weer met een nieuwe groep van voor af aan beginnen. Alle routines en regels, die voor je vorige groep normaal waren moet je nu weer opnieuw aanleren. Het is belangrijk om hier in de eerste week veel aandacht aan te geven…" Lees het volledige artikel »

Er verschijnen de komende dagen nog meer artikelen in de serie 'Back2School'. Houd dit edublog dus in de gaten!

 

De toegift…

 

Op de pagina 'Nieuw schooljaar' staat een geweldige verzameling 'links' die allemaal betrekking hebben op het nieuwe schooljaar dat voor de deur staat!

Er zijn nog veel meer 'Yurls'-bezitters die aandacht besteden aan het komende nieuwe schooljaar. Typ in de 'zoekbalk' van een willekeurige 'Yurls' maar eens 'nieuw schooljaar' en klik dan op het knopje 'Yurls'…

 

 

 

Gerelateerde blogpost

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.