30 klassen voor pilootproject MediaMasters gezocht (5de en 6de leerjaar)

 

In de week van 18 november 2016 tot en met 25 november 2016 spelen 30 klassen uit het 5e en 6e leerjaar in Vlaanderen en Brussel voor het eerst mee met de MediaMasters wedstrijd. De interactieve game biedt scholen de kans om spelenderwijs met media in de klas aan de slag te gaan. Samen met leerkrachten en ouders ontdekken kinderen de kansen van media, maar ook de uitdagingen. Wie weet wint jouw klas een van de mediawijze prijzen.

Het pilootproject is gebaseerd op de Nederlandse MediaMasters editie. De game en de film zijn dezelfde, maar de opdrachten voor thuis zijn samen met Vlaamse partners uitgewerkt. Mediawijs.be bekijkt daarna de mogelijkheid om MediaMasters in het schooljaar 2017-2018 voor alle Vlaamse scholen te organiseren.

Wil je met jouw klas meedoen aan het pilootproject MediaMasters?
En heb je een digibord en internet in je klas? Inschrijven kan tot en met 15 september. 

Wat is MediaMasters?

MediaMasters is een project van Mediawijzer.net, het Nederlands Netwerk voor Mediawijsheid, en is al aan zijn zesde edititie toe. In 2015 waren er meer dan 100.000 leerlingen ingeschreven.

Vijf schooldagen lang speel je MediaMasters één uur per dag samen met je klas. Elke speldag start met een korte aflevering op het digibord. Daarnaast gaan de leerlingen zowel in de klas als thuis aan de slag met de MediaMissies. Dit zijn opdrachten over mediawijze thema’s zoals privacy, cyberpesten, programmeren, betrouwbaarheid van bronnen en het zelf creëren van content. Tijdens deze opdrachten moeten kinderen overleggen, samenwerken, zelf media maken, media interpreteren en nemen zij het eigen mediagedrag onder de loep.

Aan het einde van het spel ontvangen alle leerlingen een MediaMasters diploma, hét bewijs dat zij mediawijs met media om kunnen gaan. De klassen met de hoogste scores winnen een mooie prijs.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Stuur een mail naar mediawijs@iminds.be


Het pilootproject komt tot stand met de steun van Evens Foundation en in samenwerking met Mediawijzer.net. 

            

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.