3 gratis online fotobewerkingsprogramma

BeFunky

BeFunky is een ongelooflijk uitgebreide photo editor. Het aantal opties dat je hebt is gigantisch. Je kunt zelfs handmatig selecties maken en al je bewerkingen alleen op specifieke delen van de foto toepassen. Ook is het mogelijk om met lagen te werken als je bijvoorbeeld je logo wilt toevoegen.

Schermafbeelding 2016 04 19 om 19.42.25


Naast alle 'standaard bewerkingen', heeft BeFunky ook nog een hele collectie aan verschillende filters die je op je foto kunt gebruiken. Ze hebben deze filters erg mooi vormgegeven in de lay-out waardoor ze de indruk wekken van mooie kwaliteit te zijn. 

Helaas valt dat een beetje tegen, de filters zijn niet zo subtiel. Wel kun je de dekking van de filters aanpassen, of de filters op specifieke delen van de foto toepassen. Niet alle filters zijn gratis te gebruiken. 

De overlays die je kunt gebruiken zijn origineler en beter van kwaliteit. Deze heb ik nog niet vaak gezien bij andere software en vind ik een leuke toevoeging. 

Om je foto te decoreren kun je ook kiezen uit een lijst met fotoranden en graphics om op je foto te plaatsen. Daarnaast kun je natuurlijk tekst toevoegen aan je foto, waarbij je kunt kiezen uit een groot scala van verschillende lettertypes, naast die van jezelf. 

Fotor


Fotor heeft drie verschillende versies: 'Edit', 'Collage' en sinds kort ook 'Design'. Hier behandel ik de 'Edit' editie, omdat het hier natuurlijk om het bewerken van de foto's gaat.

Schermafbeelding 2016 04 19 om 19.53.09
Fotor is heel clean, ziet er strak uit en heeft alles wat je nodig hebt. De interface ziet er heel simpel uit waardoor je snel kunt werken. Er zitten aardig wat basisfuncties in, maar niet zo uitgebreid als bij BeFunky. Ook Fotor komt met een hoop filters, waarvan helaas het grootste deel niet gratis is. De filters die je wel kunt gebruiken vind ik kwalitatief beter dan de filters van BeFunky. 

Ook kun je delen van het gezicht aanpassen met verschillende functies als 'rimpels verwijderen' en 'lippenstift'. Ook stickers en teksten kun je weer op je foto plaatsen.

De website is redelijk vergelijkbaar met BeFunky, maar dan met iets minder opties, en meer betaalde functies. Ben je blogger of plaats je veel graphics online, dan past Fotor misschien wel perfect bij jou, want de Design functie is erg leuk.

 

iPiccy


De layout is niet zo indrukwekkend, maar de functies zijn zeker de moeite waard! Naast standaard bewerkingen kun je met iPiccy zelfs klonen, dodgen en burnen, achtergrond verwijderen en zelfs de liquify tool gebruiken. En dat allemaal gratis! 

Ze werken allemaal indrukwekkend goed, het is alleen jammer dat je niet met lagen kunt werken, zodat je de effecten later nog kunt veranderen. Voor deze functie zul je toch echt Photoshop moeten gebruiken. 

 

Schermafbeelding 2016 04 19 om 19.59.28


Nu moet ik wel zeggen dat dit meteen de sterkste features van iPiccy zijn. De andere functies zijn beduidend minder fijn te gebruiken. Ze hebben een heel scala aan filters, die ik niemand zou aanraden te gebruiken want de kwaliteit is bedroevend. 

Ook de functies van het gezicht zijn weer terug te vinden, zoals tanden witten en lipstick toevoegen. Je kunt weer allerlei lijsten aan je foto toevoegen, en graphics op je foto plaatsen.

De keuzes aan lettertypes om op je foto te plaatsen is wel weer heel erg uitgebreid, er zitten veel leuke fonts tussen. Helaas kun je je eigen lettertypes niet gebruiken.

Bron: http://www.photofacts.nl/fotografie/rubriek/webtools/de-3-beste-online-bewerkingswebsites.asp

lesidee icoonNaast fotobewerking kan je hier ook collages maken met foto's en 'posters' ontwerpen. Een leuk idee om je les door leerlingen te verwerken. Mits de juiste opdrachten kan je een poster of een collage gebruiken als evaluatie van je lessen. Je kan er ook infographics mee maken. Een infographic of informatieve illustratie geeft een informatieve weergave van verschillende objecten met een combinatie van tekst en beeld. Dit kan voorkomen in de vorm van een kaartgrafiekbord, instructieve tekening of een interactieve applicatie. Ze is bedoeld voor het overgedragen van informatiedata en kennis. Het wordt toegepast door journalisten in nieuws- en achtergrondartikelen, in financiële jaarverslagen, in openbaar vervoerssystemen als verklarend beeld, en voor wetenschappelijke of educatievedoeleinden. (bron: www.wikipedia.be)

Het voordeel aan deze tools is dat je de projecten die je maakt kan opslaan op je computer en op de website. De afgewerkte projecten kan je als afbeelding op je computer opslaan of online en je kan ze ook delen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.