Plickers: snel en eenvoudig real-time evalueren

Screen Shot 05-03-16 at 12.00 PMPlickers is een handige tool waarmee je als leerkracht op een snelle manier je leerlingen kan evalueren. Je kan met behulp van je smartphone of tablet de Plickerskaarten van je leerlingen scannen waardoor je als leerkracht op je smartphone of tablet of op je digitale bord de resultaten direct te zien krijgt. Hieronder zie je een filmpje van een stagiaire in het 5de leerjaar in Beerzel.

Je hebt drie dingen nodig: een account bij Plickers, Plickers-kaarten (gratis te downloaden af te drukken vanaf de site), een smartphone of tablet met de app Plickers. 

  1. Maak je account aan op www.plickers.com
  2. Installeer de app op je smartphone of tablet via de app store (iPhone), windows store of playstore (Android) en koppel deze met dezelfde gegevens als waarmee je je account gemaakt hebt opo www.plickers.com.
  3. Maak een klas of een groep aan. Je kan tot 63 leerlingen of personen in een groep steken. De bedoeling is dat je de Plickerscard met nummer 1 dan ook geeft aan de leerling die je als eerste in je lijst toevoegt enz.
  4. Je kan verschillende mappen (vragenreeksen) aanmaken waar je vervolgens verschillende vragen aan kan toevoegen. Elke vraag heef telkens maximum 4 antwoordmogelijkheden. Minder mag maar meer kan niet.
  5. Open in de klas op je digibord je vragenlijst. Open op je smartphone of tablet de app Plickers en start je evaluatie. Bedoeling is dat de leerling hun persoonlijke kaart in de lucht steken met de letter van hun antwoord naar boven en dat je als leerkracht deze scant om de resultaten te zien.

Plickers kan je op verschillende manieren integreren in je lessen. Je kan het zoals in het voorbeeld in een les spelling gebruiken waarbij de leerlingen een keuze hebben tussen twee letters, je kan de mening van de leerlingen vragen in verband met enkele stellingen als intro van een thema of als afsluiter van een thema, …

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.