Ondertitel Youtubefilmpjes

lesidee icoonJe kent ze wel, die Hitlerparodieën of de lachende Spanjaard die ondertiteld worden. Dat ondertitelen kan heel gemakkelijk met de website www.captiongenerator.com. Het lijkt me ook een leuke opdracht om met de leerlingen te doen. Zo kan je ICT gebruiken om een stelopdracht te doen. Je werkt aan de eindterm 'creatief vormgeven met behulp van ICT'. Online stelopdracht: laat de leerlingen een youtubefilmpje zoeken en laat ze het ondertitelen. Een voorbeeldje van zo een paradie kan je hieronder vinden.

Je kan de leerlingen ook zelf een filmpje laten maken, dit op youtube zetten en het filmpje vervolgens laten ondertitelen. Je kan dit doen als verwerking van een thema waarbij ze een historisch figuur moeten naspelen, …

Je kan ook zelf uitlegfilmpjes maken en deze ondertitelen. Deze filmpjes kan je dan via een QR-code linken aan een werkblad met oefeningen. Een ideale manier om te differentiëren. Zeker in het vooruitzicht van de DooTabs die aangekocht zijn in elke school. Hiermee kan je een QR-code scannen en zo dus je leerlingen een uitlegfilmpje laten bekijken bij sommige oefeningen.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.