Lesidee: Breng je jaar in beeld

lesidee icoonMet PowerPoint kan je een jaaroverzicht maken door van verschillende activiteiten telkens een slide te maken. Je kan dit door de leerlingen op het einde van het schooljaar laten maken, maar het is natuurlijk niet gemakkelijke om terug te denken aan wat er in september allemaal gebeurd is. In de hogere leerjaren kan je bijvoorbeeld een paar leerlingen aanstellen per maand. Dit zijn dan de reporters van de maand. De PowerPoint-presentatie kan je via Onedrive delen zodat alle leerlingen er aan kunnen werken en er naar kunnen kijken. Op het einde van het schooljaar hebben je leerlingen dan een mooi overzicht van wat er bij jou in de klas gebeurd is tijdens het schooljaar. Een mooi afscheidscadeau dus voor je leerlingen.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.