Jigsawplanet – maak je eigen digitale puzzels

lesidee icoonPuzzelen op het digibord of de computer is leuk maar waar vind je leuke puzzels die bruikbaar zijn voor in de klas. Wel met Jigsawplanet kan je van je eigen afbeeldingen of foto's een digitale puzzel. Je kan zelf bepalen hoeveel stukken (4 tot 300), welk soort stukken (vorm) en of ze geroteerd moeten worden of niet. Met je eigen account (registreren en vervolgens je account bevestigen via een mail die je gekregen hebt) kan je deze puzzels bewaren en deze door de kinderen laten maken.

  • Een leuk idee om je les mee te beginnen of om ze mee af te sluiten. Een puzzel kan je ook op je eigen pagina van de website plaatsen door ze in te sluiten.  
  • Leerlingen van het 4de, 5de of 6de leerjaar kunnen misschien van eigen genomen foto's een puzzel maken en deze delen met hun medeleerlingen. Of een puzzel maken voor de leerlingen van een lagere klas. 

Hieronder een voorbeeldje van een puzzel.

Je kan ook een echte puzzel laten maken van je eigen foto's. Ideaal om de betrokkenheid van de kinderen te verhogen. Voor de kleuters kan je zo bij elk thema een aantal eigen puzzels maken met tekeningen of foto's die zelf gemaakt hebt. Op onderstaande sites kan je vrij goedkoop een puzzel laten maken.

Heb je hulp nodig??

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.