Differentiëren met QR-codes!!

qrcodeQR-codes kom je tegenwoordig overal tegen. Het is een combinatie van zwarte blokjes die zo een unieke tekening vormen. Achter deze unieke tekening gaat een link schuil die je met een QR-scanner kan tevoorschijn toveren. Van elke website op het internet of van elk online document kan je een QR-code maken en dus ook een link maken. In het artikel hieronder kan je zien hoe je dit kan gebruiken. Op http://www.qr-genereren.nl/url.php kan je zelf van elke website een QR-code maken. Je kan dus zo een link maken naar een site met spelletjes, een herhalingsfilmpje, extra opdrachtenblad,… Deze codes kan je dan zoals in het artikel hieronder voor ieder kind afzonderlijk maken waardoor je erg gedifferentieerd te werk kan gaan zonder dat de kinderen het merken. Je hebt dan natuurlijk ook nog een QR-reader nodig. Dit kan je doen op je laptop met webcam (anders kan je de QR-code niet gebruiken) via de website https://www.the-qrcode-generator.com/scan. Je houdt dan de tekening met QR-code voor je webcam en laat de site de rest doen.

Enkele praktijkvoorbeelden:

  • Print QR codes op werkbladen om de oplossingen onleesbaar toch op je blad te hebben.
  • Print QR codes op werkbladen om links naar filmpjes, luisterfragmenten, … in je boek op te nemen.
  • Codes op de achterzijde van de bibliotheekboeken verwijzen naar boekbesprekingen van leerlingen.
  • Projecteer een QR code op je bord om een link naar een website, tekst, formulier (gemaakt in google docs), dropboxfile, … makkelijk door te geven.
  • Print een YouTube link op een partituur om een opname van dit werk te beluisteren/bekijken.
  • Maak een schattenjacht door tips, quizzjes (Google formulier) achter codes te verstoppen.
  • Hang een QR code aan je valven die verwijst naar een lessenrooster, lokalenplanning, schoolmenu, … Deze dingen veranderen nogal eens, de code kan dezelfde blijven: ze verwijst naar de website waar die info gepost wordt.

In de filmpjes onderaan zie je nog meer uitleg over hoe je te werk kan gaan met QR-codes in de klas.

Op volgende sites kan je nog meer informatie of ideeën vinden over hoe je met QR-codes aan de slag kan in de klas:

130306 sociale media op school.page030 130306 sociale media op school.page031 130306 sociale media op school.page032 130306 sociale media op school.page033

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.