WhatsHappy

Via: mijnkindonline.nl

De les WhatsHappy maakt de problemen met chatten bespreekbaar en daagt leerlingen uit afspraken te maken over hoe ze fatsoenlijk met elkaar omgaan. De afspraken zetten ze in een poster, die kan worden ophangen aan de muur of op het prikbord.

download

De les is ontwikkeld door Remco Pijpers, expert jeugd en digitale media van Kennisnet. Hij vertelt over het ontstaan van de les: “Kinderen die ruzie maken via Whatsapp, welke leerkracht heeft er geen last van? Naar aanleiding van mijn tweets over een gastles hierover op basisschool De Tafelronde kreeg ik nieuwsgierige reacties van juffen en meesters, die me vroegen wat ik daar precies aan het doen was. Zij konden ook wel wat hulp gebruiken. En toen ik aankondigde de les Whatshappy te willen delen, liep het op Twitter helemaal storm.” 
 

Afspraken maken 
Kinderen maken tijdens de les afspraken over hoe ze fatsoenlijk met elkaar omgaan. Niet ieder kind heeft een smartphone en gebruikt Whatsapp, maar de les gaat eigenlijk over chatten in het algemeen. De afspraken die ze maken, kunnen gelden voor alle chatomgevingen. De afspraken zetten ze in een poster, die kan worden ophangen aan de muur of op het prikbord. 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.