Leer je kinderen programmeren en volg hun vorderingen op de voet!

Screen Shot 12-11-15 at 12.05 PMOp de site code.org kan je kinderen op een zelfstandige manier leren programmeren. Je kan een leerkrachtenaccount aanmaken en vervolgens hiermee leerlingaccounts creëren voor elke leerling. De vorderingen van je leerlingen kan je volgen. De oefeningen gaan van gemakkelijk naar moeilijk. Dus de leerlingen bouwen hun kennis geleidelijk aan op via cursussen. Er wordt telkens gebruik gemaakt van herkenbare situaties zoals Minecraft, Angry Birds, Frozen, … 

Leren programmeren is in deze tijden zeker geen overbodige luxe. En de toekomst zal nog veel meer met de computer gewerkt worden dan nu al het geval is. Door te leren programmeren oefenen de kinderen ook op ruimtelijk inzicht en logica.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.