Foto’s uit een filmpje halen

Ik kreeg enkele dagen geleden de vraag van een leerkracht of het mogelijk was om bepaalde beelden als foto uit een filmpje te halen. Ik ben even op zoek gegaan en kwam het onderstaand programma DVDVideoSoft tegen. DVDVideoSoft is een overkoepelend programma waar verschillende programma's in bevat zitten. Deze programma's hebben allemaal betrekking op 'Video-bewerking'. Een onderdeel van deze software is 'Free Video to JPG'. Het programma werkt heel simpel. In 6 stappen heb je een filmpje omgezet naar een heleboel foto's. De stappen kan je hieronder bekijken. Het stappenplan kan je ook via de link eronder downloaden.

  • Stap 1: Download Free Video to JPG Converter en installeer het op je computer. Je kan het programma vinden via deze link.
  • Stap 2: Start Free Video to JPG Converter: Start -> alle programma’s -> DVDVideoSoft -> Programs -> Free Video to JPG Converter of klik op het icoontje op je bureaublad. Het programma’s is heel simpel in gebruik en wijst zichzelf eigenlijk uit.

Video to JPG1

  • Stap 3: Zoek naar het filmpje op je computer. En klik op open.

Video to JPG2

  • Stap 4: Selecteer de plaats waar je foto’s moeten opgeslagen worden.

Video to JPG3

 

  • Stap 5: Bij het onderdeeltje ‘Extract’ kan je kiezen voor het aantal foto’s dat je wenst. Een filmpje bestaat uit frames. Elk frame is eigenlijk een foto. Je kan kiezen uit ‘elke 10 (of meer of minder) frames’, ‘elke seconde (of 2 seconden of…)’ of ‘totaal aantal foto’s per video’ of ‘elk frame’. Let wel op, des te meer foto’s des te meer plaats nemen ze ook in beslag.

Video to JPG4

  • Stap 6: klik op ‘Convert’. Je kan je foto’s terug vinden in de map die je gekozen hebt.

Video to JPG5

Stappenplan: Foto's uit een filmpje halen

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.