Class Dojo: digitaal gedrag van je leerlingen beheren

Screen Shot 12-01-15 at 09.49 AMClassDojo is een klassenmanagement hulpmiddel, dat leraren helpt om snel en makkelijk het gedrag in hun klassen te verbeteren. Ook verzamelt en toont het data over gedrag dat de leraren kunnen delen met ouders en de schoolleiding. Beter leergedrag, vlottere lessen en probleemloze data – en het is gratis!

  • Verbeter gedrag

Verbeter specifieke leerlingen gedragingen en hun betrokkenheid door het toekennen van real-time feedback.

  • Deel gegevens

Print of e-mail schitterende gedrag rapporten om gemakkelijk de ouders en het personeel erbij te betrekken.

  • Bespaar tijd

Bespaar tijd door het opnemen van gedrag en prestaties recht in de klas. Met slechts één klik: geen extra gegevensinvoer is nodig.

Class Dojo beweert dus dat het je kan helpen om het gedrag van je leerlingen te verbeteren. Je moet je aanmelden bij deze website en je leerlingen toevoegen. Je kan de resultaten doorgeven aan de ouders. Class Dojo genereert een rapport dat je kan delen met de ouders en de leerlingen. Je kan de gedragingen zelf ook aanpassen waardoor je een doel van de week kan maken. Je kan zowel positieve gedragingen als negatieve gedragingen quoteren. Je kan een bepaald aantal punten als doel aan de leerlingen stellen. Er zijn al enkele klassen in onze scholengemeenschap bezig met dit systeem (juf Joëlle in Beerzel, juf Annemie in Berlaar en juf Nina in Itegem). Wil je dus wat raad of hulp, je kan het altijd aan hen vragen.

Screen Shot 12-01-15 at 09.48 AM

Leuk hieraan is ook dat er ondertussen apps gratis te downloaden zijn om op je Android of Apple telefoon te installeren of op een iPad of Android-tablet. Hiermee kan je de site de op het bord opzetten en ondertussen op je GSM of tablet punten geven aan de leerlingen vanop je plaats terwijl de leerlingen aan een groepswerk bezig zijn. Ook tijdens een leerwandeling kan je hiermee punten geven. Het leuke aan de site is dat de leerlingen hun vorderingen regelmatig kunnen te zien krijgen en dat je er een via een cirkeldiagram een rapport kan van afdrukken.

Hierdonder twee korte filmpjes waarin Class Dojo wordt voorgesteld. De filmpjes zijn Engelstalig, maar Class Dojo kan helemaal in het Nederlands gezet worden.

Uitleg voor leerkrachten:

Introductie voor leerlingen:

http://youtu.be/KaeNSYJvrn0

 

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.