Aardrijkskunde met Mysterie Skype

 

Op de deze website kan je je registreren om mee te doen aan Mysterie Skype. Het idee lijkt een beetje op de vele Google Maps-spelen waar je adhv Streetview-weergave moet raden in wek werelddeel en land je je bevindt. 

(bv http://geosettr.com/)

Mysterie Skype is veel interactiever en leuker omdat je kan communiceren met een klas aan de andere kant van de wereld. Het basisidee is dat je connectie maakt met een andere klas waar ook ter wereld en dat de leerlingen vragen stellen aan elkaar om de klas te lokaliseren. Mbv atlassen en gerichte vragen komen de kinderen tot een oplossing.

 

Jongere leerlingen kan je eerst een set van 20 vragen laten maken en 5-10 aanwijzingen voor de andere klas. De klassen proberen om de locatie van elkaars raden door het beantwoorden van de vragen en het gebruik van aanvullende aanwijzingen. Dit is een goede manier om de leerlingen kennis bij te brengen van waar ze wonen.
Oudere leerlingen kunnen aan de slag met ja-neen vragen


Eens geregistreerd kan je een klas zoeken:

  • mbv een Bingmap: Wanneer je klikt op een locatie maak je kennis met de klas én Skypecontact.

 

 

  • Door de filter te gebruiken en te zoeken op locatie, leeftijd en activiteit: 


Voeg het Skypecontact toe en spreek een tijdstip af om met elkaar te Mysterie Skypen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.