Virtueel Geocachen

Wat is geocachen?

Screen Shot 11-26-15 at 03.27 PMIemand verstopt ergens een waterdichte doos, met daarin een logboek en een aantal voorwerpen. Met een hand-GPS, al voor een paar honderd euro verkrijgbaar, bepaalt hij de precieze coördinaten van de schuilplaats. Vervolgens publiceert hij die op het internet: www.geocachen.be.
Andere mensen lezen op de Geocache-website die coördinaten en kunnen dan op zoek gaan naar de “cache” (schat). Vinden ze hem, dan schrijven ze hun bevindingen over de tocht neer in het logboek en mogen ze uit de doos een voorwerp nemen, maar ze moeten er ook weer één bijplaatsen.
Zo verandert de inhoud van de schat voortdurend.
Het plezierige aan geocaching is dat diegene die de schat verstopte u laat kennis maken met mooie plaatsen; natuurgebieden, bezienswaardigheden, enz., die u anders misschien nooit zou ontdekken.

Bron: https://geocachen.be/geocaching/

Virtueel geocachen

Screen Shot 11-26-15 at 03.47 PM

Meester Henk heeft een Yurls-pagina gemaakt waar je virtueel kan geocachen. Bij virtueel geocachen ga je aan de hand van multiple choice vragen op zoek naar de GPS-coördinaten van een plaats op onze aarde in Google Maps. De plaats heeft meestal iets te maken met het thema van de vragen. Zo kom je met de geocaching van het thema bloemen terecht in een bloementuin in de buurt van Amsterdam. Enige nadeel is natuurlijk dat meester Henk uit Nederland komt en dat het natuurlijk meestal Nederlandse vragen zijn. Natuurlijk kan je zulke opdrachten ook zelf maken door zelf een Yurls-pagina aan te maken (in deze post kan je een handleiding vinden). Aan de hand van deze virtuele geocaching kan je de leerlingen op een leuke manier de leerstof laten verwerken of kan je evalueren of de leerlingen de leerstof wel beet hebben. Je kan namelijk het uiteindelijke antwoord laten doorsturen naar je e-mail.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.