Hij komt, Hij komt… Leuke Sinterklaassites en -spelletjes!

1. Via de blogspot Edu-Curator van André Manssen.

Digipuzzle – Leerspellen: leuke en leerzame Sinterklaasspelletjes


Op Digipuzzle.net > Leerspellen vind je 33 leuke en leerzame Sinterklaasspelletjes. Leuk om in de klas te laten spelen in de komende Sinterklaastijd.

Deze spelletjes vind je ook op Yurls 'Sinterklaasspelletjes' en ook op 'Plein 29 – Sinterklaasspelletjes' van Spelletjesplein.nlvind je deze en nog wat andere 'Sint'-spelletjes terug.
 

Websites

 
2. Via de Facebook-pagina 'Het geheim van de juf'. Het artikel hieronder vond ik op Kleutersdigitaal.nl. Dit is een site van Eveline Kaneveld die regelmatig ideeën post op haar blog

Screen Shot 11-12-15 at 02.13 PM

Elke dag kijken wij in de klas naar het Sinterklaasjournaal. Maar wist je dat er een hele gave website bij het Sinterklaasjournaal hoort?

De Website

Als je op de startpagina van het Sinterklaasjournaal komt kun je de laatste aflevering van het Sinterklaasjournaal bekijken. Je kunt ook oude afleveringen zien.

Rechts op de pagina zie je een aantal kopjes:

  • Spelen: dit is een groot onderdeel van de website. Je kunt hier namelijk heel veel verschillende spelletjes doen. Allerlei knutselactiviteiten die je kunt uitprinten. Kleurplaten die je kunt printen. Maar er zijn ook kleurplaten die je op de computer kunt inkleuren en daarna kunt printen. Je kunt ook je eigen pakpapier maken en die natuurlijk ook printen. En je kunt als laatste een eigen kaartje maken die je naar iemand kunt sturen! De spelletjes en de kleurplaten die je op de computer kunt inkleuren kun je ook goed op het digibord doen.
  • Foto’s: Blader door het fotoboek van Sinterklaas!
  • De krant: In de krant staan de laatste nieuwtjes over Sinterklaas.
  • Liedjes: Zing allemaal liedjes samen met Sinterklaas en de pieten!

Wat werkt in de klas

De activiteiten van spelletjes en de kleurplaten die je in kunt kleuren zijn leuk om in kinderen in de klas op het digibord te laten doen. Hierbij vind ik het zelf het prettigste om kinderen in tweetallen te laten erken.

Als je naar de knutselactiviteiten gaat kijken zie je vaak activiteiten die je even moet voorbereiden om ze in de klas (of thuis) te kunnen gaan doen. Maar ik merk wel dat kinderen het super leuk vinden!

De kleurplaten die je ook bij de spelletjes kun vinden print ik af en toe uit. Omdat er ook kinderen zijn die het echt heerlijk vinden om te kleuren. En de tekening daarna in hun schoen te stoppen.

Foto’s kijken vinden kinderen natuurlijk ook leuk om te doen. Want Sint en de pieten zijn voor veel kinderen toch wel een beetje helden.

De liedjes zijn heel erg leuk om met de kinderen samen te zingen. Doe dit bijvoorbeeld door de liedjes op het digibord aan te zetten. Maar je kunt kinderen natuurlijk ook met een koptelefoon achter de computer laten luisteren.

De krant is voor kleuters natuurlijk nog te moeilijk. Maar voor oudere kinderen is dit een aanrader. Laat ze de krant zelf bijvoorbeeld lezen vanaf groep 4. Misschien kunnen ze wel een stukje voorlezen aan de kleuters?

Ik en de kinderen zijn helemaal fan van deze website een echte aanrader!!

 
3. Op de blogspot Edu-Curator vond ik ook nog onderstaande overzicht voor Sinterklaas!
In deze blogpost vind je een hoeveelheid 'links' ten behoeve van de voorbereiding van de komst van Sinterklaas en zijn medewerkers. Deze 'opsomming' (met hier en daar wat overlap) is natuurlijk niet volledig, want op het web zijn nog véél en véél meer sites te vinden met (les) materiaal, lesideeën, e.d.

#1. Portalengroep.nl: 'Webwijzer Sinterklaas 2015'

 

 

#2. Yurls 'Sinterklaas'

 

 

#3. Yurls 'Sint op school'

 

 

#4. Overige websites met (les)materiaal e.d. voor Sinterklaas

  • KinderTube: 'Sinterklaas filmpjes'. Scroll naar beneden en je krijgt een overzicht te zien van alle 'Sinterklaas'-filmpjes.
  • Kinderpleinen.nl: Klik op de „S” en je vindt heel wat pagina's over Sinterklaas Wel even omlaag scrollen.

 

Sinterklaas zoeken op Yurls

En voor wie dit nog allemaal niet genoeg is: veel 'Yurls'-en hebben een pagina over Sinterklaas. Ga naar www.yurls.net. Aan de bovenkant van deze pagina vind je een zoekbalk. Hiermee kun je zoeken op alle 'Yurls'-pagina’s die er zijn op 'sint', 'sint nicolaas', 'sinterklaas', e.d. Klik dan op het 'Yurls'-icoontje … Zie de afbeelding hieronder:
 


Ik wens je een fijne en gezellige voorbereiding van het feest van Sinterklaas! En…, mocht jij nog een leuke 'Sint'-site weten, dan stel ik jouw reactie zeer op prijs!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.