Gebruik jij een veilig wachtwoord voor jouw online accounts..?

Het belang van sterk wachtwoord om in te loggen bij online accounts – bijvoorbeeld internet bankieren en online opslagdiensten – wordt voortdurend onderstreept. En toch… het is nog steeds niet iets dat vanzelfsprekend is. Er kan niet genoeg op gehamerd worden..!
24 november a.s. is het de ‘Nationale Verander je wachtwoorden Dag‘. Kijk op de website ‘Wachtwoord Bewust‘ wat je allemaal kunt doen om je wachtwoord ‘veilig’ te maken.

Over ‘Wachtwoord Bewust’

Zo gek waren ze helemaal niet, die Romeinen. Elke dag bij zonsopgang koos een divisie van hun majestueuze leger een nieuw wachtwoord, dat per kleitablet werd verspreid en dat soldaten moesten gebruiken om zich te identificeren bij het tegenkomen van de wacht – vandaar de term ‘wachtwoord’. Erg hightech was het niet, maar tweeduizend jaar later hebben we het slechter voor elkaar: wie verandert er immers elke dag zijn wachtwoord? Het probleem is dat van mensen niet kan worden verwacht dat ze voor elke website een uniek wachtwoord verzinnen dat ook nog eens aan alle beveiligingseisen voldoet – al zou dat dus eigenlijk wel moeten vandaag de dag. Op deze site leest u hoe het wel kan.(Bron)”

Wachtwoord Bewust‘ is een initiatief van Tweakershet Openbaar Ministerie enVeilig internetten‘. Het project heeft geen winstoogmerk en is “belangeloos opgezet in een poging Nederlandse internetters meer bewust te maken van het gevaar van zwakke wachtwoorden en handvatten te bieden om het te verbeteren (Bron)”.

Op ‘Wachtwoord Bewust‘ vind je o.m.

‘Tweetrapsauthenticatie’

Er wordt o.m. het advies gegeven om gebruik te maken van de ‘tweetrapsauthenticatie‘:

Mocht uw wachtwoord toch uitlekken, dan bent u nog niet per se verloren. De meeste internetbedrijven hebben de afgelopen jaren ondersteuning toegevoegd voor tweetrapsauthenticatie, in het Engels vaak aangeduid als two factor authentication. Daarbij logt u niet alleen in met uw wachtwoord, maar bevestigt u uw identiteit met uw telefoon. Dat kan bijvoorbeeld door een code die wordt ge-sms’t of die door een app wordt gegenereerd. Facebook,Google, Twitter, Dropbox, Microsoft en Apple bieden allemaal ondersteuning voor deze veilige inlogmethode. Een criminele hacker moet wel van heel goede huize komen, wil hij zowel uw wachtwoord te weten komen als de tweetrapsauthenticatie omzeilen. Als u deze functionaliteit inschakelt, bent u er kortom vrijwel van verzekerd dat niemand zomaar binnenkomt. (Bron)”

Lees hier over de ‘tweetrapsauttenticatie’ van

Zie ook: Seniorweb: “Tip: wat is tweestapsverificatie? Tweestapsverificatie maakt uw accounts extra beveiligd. Maar wat houdt het eigenlijk in?”

Website

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.