Familie Funboekje veilig internetten

 Screen Shot 10-02-15 at 05.09 PMOp KlasCement vond ik onderstaand artikel van Luc Schuermans in verband met activiteiten van leerlingen op het internet. Het is een bundel van 75 bladzijden. Misschien is niet alles bruikbaar, maar sommige dingen kunnen toch zeker en vast wel interessant zijn om in de klas te gebruiken. Er staan ook opdrachten in die de leerlingen samen met hun ouders kunnen doen

 

In samenwerking met Insafe ontwikkelde Telenet een informatiepakket voor gezinnen met kinderen tussen zes en twaalf jaar. De brochure bevat handige tips en oefeningen waarmee kinderen op een leuke en niet-bedreigende manier kunnen kennismaken met een veilig internet.

Internet is een belangrijk onderdeel van de leefwereld van jonge kinderen. Het is voor hen een combinatie van communicatie en ontspanning en ze slijten dan ook vaak uren op het internet. Helaas brengt het toenemend gebruik van internet ook heel wat gevaren met zich mee. Ouders maken zich zorgen over de veiligheid van hun kinderen op het internet, maar weten niet goed hoe zij ermee moeten omgaan.

Met het ‘veilig internet gezinspakket’ biedt Telenet ouders een toolkit met ruim vijftig veiligheidstips en oefeningen waarmee ouders en kinderen samen op een leuke, speelse en leerzame manier kunnen kennismaken met een veilig gebruik van het internet.

De brochure biedt een antwoord op vragen zoals:

  • Hoe kan je als ouder de privacy van je kind op internet beschermen?
  • Hoe kan je de betrouwbaarheid van een website beoordelen?
  • Hoe moet je omgaan met cyberpesten?
  • Hoe moet een kind zich voordoen op een chatbox?

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.