Edu-Curator: LesWiki: Lesideeën en lesmateriaal voor het (basis)onderwijs

‘LesWiki’ is het edublog waar Paul Koning zo nu en dan wat lesideeën voor het (basis)onderwijs plaatst. Hij had deze lesideeën eerst op een gratis WordPress-blog staan. Zijn plan was om ze op deze nieuwe site in een wiki-omgeving te plaatsen, vandaar ook de naam van de website: ‘LesWiki’. “De wiki-omgeving vond ik”, zo schrijft Paul Koning, “bij nader inzien toch niet zo handig dus nu staan ze toch weer in een WordPress-blog. (Bron)

De lesideeën zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: Het aantal blogposts in de categorie ‘Bewegingsonderwijs’ springt eruit met  – op het moment dat ik dit schrijf – 288 blogposts. Dus zoek je leuke lesideeën voor de gymles, dan moet je zeker dit edublog een bezoekje brengen! Kortom ‘LesWiki’: een aanrader!!

Uit de disclaimer van ‘LesWiki’: In de disclaimer schrijft Paul Koning: “De ideeën die ik op de site plaats zijn uitsluitend bedoeld voor educatieve, niet commerciële doeleinden. Ze vallen onder de de licentie CC-BY-NC-SA 4.0. Dat houdt kort gezegd in dat de ideeën gedeeld, aangepast en verspreid mogen worden zolang de naam vermeld wordt en het niet voor commercieel gebruik is. Het gebruik van de ideeën is altijd op eigen risico.

Website: www.leswiki.nl

Bron: Edu-Curator: LesWiki: Lesideeën en lesmateriaal voor het (basis)onderwijs

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.