Schrijven in een PDF-document (digibord)

Screen Shot 09-08-15 at 10.22 AMEen PDF-document is eigenlijk een digitaal geprinte versie van een word-document of iets dergelijks. In principe kan je daar niets aan aanpassen. Het kan echter wel handig zijn dat je in bepaalde documenten wel iets kan aanpassen. Ik denk daarbij aan een ingescande agenda of een ingescand werkblad. Met programma PDF-Exchange Editor kan dit. Het programma kan je hier downloaden. Je installeert het programma op je computer en opent je PDF-bestanden met het programma. 

In het programma zie je rechts bovenaan een pijltje waar je een menu te voorschijn kan toveren. Hiermaa kan je een 'penciltool' aanduiden waarmee je kan schrijven. Je kan ook figuren invoegen en tekstvakken toevoegen waar je met het toetsenbord tekst in je PDF kan typen. 

Screen Shot 09-08-15 at 10.18 AM

Een handig programma voor het gebruik aan het digibord.

Tip: Als je pdf-document niet opent met PDF Exchange Editor, kan je eerst het programma openen en dan via 'File' – 'Open' je PDF gaan zoeken op je PC.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.