Edu-Curator: Gevonden op ‘Juf Yvon’: 80+ gratis lessen voor het po over de ruimte

Screen Shot 09-30-15 at 06.42 PMOnderstaand berichtje vond ik op de Edu-curator blogspot van André Manssen. Het bericht over een site met meer dan 80 gratis lespakketten over de ruimte. De lessen staan gerangschikt per groep. Dus zijn bruikbaar vanaf de kleinste kleuters tot en met het 6de leerjaar. De lespakketten zijn mooi uitgeschreven en al het nodige materiaal (filmpjes, foto’s,…) is telkens aanwezig. De site met de lespakketten vind je hier: http://www.ruimtevaartindeklas.nl/. Op de homepagina vind je lessen rond actuele thema’s zoals ‘Water op Mars’ en ‘De maansverduistering’. Aan de linkerkant kan je klikken op ‘lespakketten’ zodat je alle lespakketten kan bekijken.

 

space

In de blogpost “Gespot: 80+ ruimtelessen voor in het PO” op het edublog ‘Juf Yvon‘ – een edublog met allemaal leuke lesideeën en lesmaterialen voor groep 1 t/m 8 – verwijst juf Yvon (@juf_yvon) naar de website ‘ESERO – European Space Education Resource Office‘ (de naam is in het Engels, maar de website in het Nederlands) of simpeler www.ruimtevaartindeklas.nl/lespakketten.

Juf Yvon schrijft:

Er zijn meer dan 80 ruimtelessen te vinden. Ze gaan niet alleen maar over de aarde, de maan en de planeten, maar ook over dingen waar je in eerste instantie niet aan gedacht zou hebben bij het thema ‘de ruimte’. Bijvoorbeeld over zwaartekracht, warm en koud of maansverduisteringen.” Lees de volledige blogpost >

Lees de volledige review op Juf Yvon: “Gespot: 80+ ruimtelessen voor in het PO”.

Bron: Edu-Curator: Gevonden op ‘Juf Yvon’: 80+ gratis lessen voor het po over de ruimte

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.