Leskompas Vimeo: 19 uitlegfilmpjes om te gebruiken in de klas

Op de Vimeo-pagina (soort van Youtube-kanaal) van Leskompas vind je onderstaande uitlegfilmpjes die je kan gebruiken op je digitaal bord in de klas of als voorbereidend huiswerk op een les (flip the class). Je kan deze filmpjes heel gemakkelijk op de website van de school zetten door de URL ("https://vimeo.com/123628882" bijvoorbeeld maar dan zonder de haakjes) in je bericht te plakken. Zo kan je de leerlingen gemakkelijk naar de filmpjes leiden om ze te bekijken. Ik heb er eentje als voorbeeld hieronder geplaatst.

 • Introductie dm3.
 • Introductie cm3.
 • Introductie liter.
 • Introductie ml.
 • Introductie cl.
 • dm3 is liter
 • Op de minuut nauwkeurigi klokkijken.
 • Introductie hele uren.
 • 5 en 10 minuten voor/over.
 • Kwart voor/over.
 • Klokkijken – halve uren.
 • 10 erbij en eraf.
 • Optellen onder 20.
 • Splitsen tot 10.
 • Samen 10.
 • Aftrekken onder 20. 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.