Laat jouw leerlingen eens een nep “facebook”-pagina maken met fakebookN.a.v. mijn Scoop "Laat jouw leerlingen een "facebook"-pagina maken van een historische figuur" kreeg ik een tweet van Tip van Deborah van der Kuil (@boor67):


Ik heb fakebook bekeken. Met dit fakebook kunnen leerlingen een nep "facebook"-pagina maken:

"'Fakebook' allows teachers and students to create imaginary profile pages for study purposes.
Use 'Fakebook' to chart the plot of a book, the development of a character, a series of historical events, the debates and relationships between people, and so on!
Get started by entering a name at the top of the page. Then proceed to add friends, posts, comments and profile information.
You can save your work and edit it again later
" (Bron)

"fakebook" is ontwikkeld door ClassTools.net en is in het Engels. Dat hoeft echter geen probleem te zijn. Je zou op je digibord met jouw leerlingen een "fakebook"-pagina als voorbeeld kunnen maken (bijvoorbeeld tijdens een les Engels) en daarna de leerlingen zelf aan het werk zetten om – in tweetallen – een "fakebook"-pagina te laten maken over bijvoorbeeld een belangrijk historische figuur die in de geschiedenisles ter sprake komt.

Tijdens de uitleg van "fakebook" kun je ook met de leerlingen bespreken wat je wel en niet op een "facebook"-pagina kunt (moet) zetten. Ook dit is mediawijheid!

Een "min'-puntje vind ik de reclame op de site. Als je niet wilt jouw leerlingen afgeleid worden door deze reclame, dan zou ik een Adblocker in de browser installeren, bijvoorbeeld Adblock Plus (gratis).

Handleidingen

Er zijn Engelstalige handleidingen voor "fakebook" beschikbaar, die je kunt downloaden:


Je kunt deze (beknopte) handleidinkjes ook vinden in de menubalk rechtsboven in het "fakebook"-pagina:

"fakebook": handleidingen

Website

 

Bron: http://edu-curator.blogspot.nl/2015/06/laat-jouw-leerlingen-eens-een-nep.html

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.