Der Untergang parodie maken.

Iedereen kent ondertussen de persiflages van de film "Der Untergang" die je regelmatig op het web vindt. Der Untergang is een Duitse oorlogsfilm van Oliver Hirschbiegel die de laatste tien dagen van Adolf Hitler in Berlijn toont. Beeld en klank zijn al vaker gepersifleerd. 
 
Je neemt de scène uit de film Der Untergang en zorgt met grappige ondertitels voor een totaal andere voorstelling van de reden van Hitler's woede.
Op deze website kan je eenvoudig een dergelijke video maken . Het enige wat je hoeft te doen is de ondertitels naast elke scene te typen en te zorgen voor een coherente dialoog. De website maakt op het einde de video voor je en zorgt voor de upload naar je YouTube-account .
 
Wanneer je een 12-jarige hier op los laat krijg je bijvoorbeeld dit resultaat:
 

 

 
Videoportaal YouTube heeft de parodieën een tijdlang geblokkeerd, maar hield daar in oktober 2010 mee op. De filmpjes vallen immers onder de zogeheten fair use-clausule in de Amerikaanse wetgeving ivm auteursrechten. Daarin wordt gestipuleerd dat beelden vrij gebruikt mogen worden voor parodiedoeleinden.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.