6 Gratis online diploma-, oorkonde- en certificaatmakers om te gebruiken aan het eind van het schooljaar « Vanaf de Zijlijn…

De laatste weken van het schooljaar zijn altijd mooie gelegenheden om diploma’s en certificaten uit te reiken ter gelegenheid van allerlei activiteiten en evenementen. Denk aan schoolkamp, sportdag, de schoolverlaters, hulpouders, personen die op een of andere manier bij de school zijn betrokken, e.d.

Je kunt die diploma’s natuurlijk zelf maken in programma’s als Microsoft Word, Microsoft Publisher e.d., maar er bestaan ook webtools waar je eenvoudig allerlei diploma’s en certificaten gratis online kunt maken en daarna printen. In deze blogpost noem ik er zes…

#1. Diplomamaker.nl

Ongetwijfeld is Diplomamaker de bekendste.  Met de Diplomamaker kun je online een diploma of oorkonde samenstellen. Je bepaalt zelf de tekst, de rand, de afbeelding en natuurlijk het lettertype. Handig voor op school, maar natuurlijk ook voor een kinderfeest of andere gedenkwaardige dag thuis! Diplomamaker.nl is een initiatief van Sipke Kloosterman en maakt deel uit van het POLS Netwerk. Het leuke van deze tool is, dat je ook eigen afbeeldingen kunt uploaden, zodat je het hele diploma kunt aanpassen aan de eigen situatie.

#2. Document.101.tips.nl

Verschillende documenten zijn op deze site te vinden. Zoals: diploma’s, certificaten, oorkondes, onderscheidingen en spreuktegels. Dat is wat je op deze site vindt en zelf (gratis) kan aanpassen en opslaan of afdrukken. Lees eerste de uitleg of ga direct beginnen met het uitzoeken van een leuke achtergrond. De gevens worden d.m.v. een cookie op je computer twee weken bewaard . Zodoende kun je dus later weer verder gaan als je even moet stoppen. Het is mogelijk (1x per uur) dat er een advertentie getoond wordt voordat de printpagina verschijnt. Je kunt geen eigen afbeeldigen uploaden.

#3. Certificate Magic

Certificate Magic is Engelstalig. Dat is echter geen probleem. Je kunt alle teksten gewoon in het Nederlands invoeren.

“Now you can create your own personalized certificates in an instant! Just select your favorite certificate design, enter your personalized text and then download your certificate as a PDF, ready for printing on your home printer. You can use Certificate Magic as many times as you like, and it’s completely free!”

#4. 123certificates

“Free printable certificates and certificate templates for kids, with an online certificate maker to make certificates of appreciation, completion, merit, and more – from 123 Certificates. Use this certificate maker to print rewards for students, friends, employees, anybody. With 250+ new templates for 2014! Reward the student of the month, the player of the game, employee of the year, a student that has worked hard, or really improved! It’s as easy as 1, 2, 3!”

Op ‘Printwithmypic.com” kun je ook een foto van de betrokkene(n) op het certificaat zetten. Zie: “Add your picture to formal certificates and print“. Let wel even op, want op sommige certificaten, etc. zijn de Engelse teksten niet te vervangen door Nederlandse.

#5. SEN Teacher

SEN Teacher is ook Engels, maar je kunt alle teksten in het Nederlands invoeren.

“Choose from a variety of borders, Graphics Factory Clipart, ARASAAC Symbols and fonts to quickly customise a wide range of colourful certificates. Print single certificates or add a name list to print a whole batch quickly. Use the Resize Title button to step through alternate sizes and placements for the certificate title text. You can also use your own image in the centre of the certificate. Uploading of JPG, PNG, GIF, BMP, WMF, TIFF and SVG images is supported. Uploaded images are centred and resized automatically.”

#6. DLTK’s Printables – Custom Awards & Certificates

DLTK’s Printables – Custom Awards & Certificates is eveneens in het Engels, maar je kunt ook alles in het Nederlands plaatsen. Onder de afdrukken wordt de datum en de naam van de verstrekker van het document afgedrukt. Helaas staat hier in het Engels “Date” en “Name”. Dit kun je niet veranderen in het Nederlands.

“Have a special event that requires an award or certificate? DLTK’s custom awards allows you to customize an award for your particular occasion. Choose from a variety of themes and then enter and format your own title and message text.”

via 6 Gratis online diploma-, oorkonde- en certificaatmakers om te gebruiken aan het eind van het schooljaar « Vanaf de Zijlijn….

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.