Quizzen met je leerlingen met Kahoot


kahoot

Ben je op zoek naar een engergizer, een momentje om de energie in je klas op te pompen? Dan is Kahoot! een leuke manier om via een spannend quizje het energieniveau op te krikken en de aandacht te scherpen. Let wel op: elke leerling moet toegang hebben tot het internet met een device. Dat kan een smartphone, een tablet of pc zijn. Als leerkracht heb je ook internettoegang nodig én moet jij je scherm kunnen projecteren. Ik weet het… helaas is dit in vele scholen een “mooie droom” in plaats van realiteit.

In voorbereiding van je les voer je een paar multiple choicevragen in bij Kahoot. Dat gaat razendsnel en werkt zeer intuïtief. Vergeet niet om een tijdsbeperking bij elke vraag in te stellen zodat je de leerlingen dwingt snel te antwoorden. Eens in je klas activeer je je quiz en krijg je een toegangscode. Leerlingen die naar de website gaan kunnen via die toegangscode mee quizzen.

Hieronder zie je het in werking, en dat verklaart het veel beter dan mijn uitleg. Links zie je het scherm dat geprojecteerd wordt, rechts het beeld op de smartphone, tablet of computer van leerlingen.

Dus als je aan het einde van het kalenderjaar eens een actua-quizje wil doen met je leerlingen, dan is Kahoot misschien wel wat je zoekt. Elke keer ik het gebruik (in workshops met volwassenen) was het een een succes door de leuke vormgeving, de grappige (en zenuwslopende) geluidjes en het scoresysteem dat rekening houdt met je reactietijd.

Bron: http://www.leesvoer.be/onderwijs/quizzen-met-je-leerlingen-met-kahoot

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.