Hoe plaats je een Schooltv-filmpje op de schoolwebsite of jouw klassenblog?

André Manssen postte weer een leuk bericht op zijn blogpagina. Hij legt erin uit hoe je een filmpje van Schooltv op de website van de school kan plaatsen. Hieronder zie je het stappenplan. 

Een Youtube-filmpje op je website plaatsen is heel gemakkelijk. Je kopieert de URL (het website-adres) en je plakt het in je berichtje op de website. Het filmpje wordt dan automatisch weergegeven op de website.

 

Schooltv

In deze blogpost leg ik uit hoe je een filmpje van de Schooltv op jouw schoolwebsite of klassenblog plaatst (dat heet embedden of insluiten). 

Even voor alle duidelijkheid: embedden of insluiten is niet hetzelfde als kopiëren! Als je een filmpje van – in dit geval – de Schooltv – op de schoolwebsite plaatst d.m.v. embedden of insluiten kopieer je het filmpje niet, maar verwijs je d.m.v. een speciaal stukje HTML-code naar het betreffende filmpje. Het filmpje is wel te zien op de schoolwebsite of op jouw klassenblog, maar staat in werkelijkheid op de website – in dit geval die van Schooltv – waar het filmpje is gepubliceerd. Lees verder het artikel „Embedden: mag dat eigenlijk wel?” op Frankwatching.

 

Stap 1:

  • Ga naar de website www.schooltv.nl.
  • Zoek of ga naar het filmpje dat je wilt embedden (insluiten op de schoolwebsite / jouw klassenweblog.
  • Beweeg met de muiscursor over het filmpje. Je ziet dan het volgende (zie afbeelding 1):
Schooltv embedden

 

 

 

Afbeelding 1: klik op de knop “Delen”

 

 

 

 Stap 2:

  • Klik op de oranje knop „Delen”.
  • In het filmpje verschijnt dan het volgende (zie afbeelding 2):
Schooltv embedden 2

 

 

 

Afbeelding 2: de insluit of embed code

 

 

 

  • Klik op „Kopieer code”.
  • In mijn browser (Google Chrome) verschijnt de volgende mededeling (zie afbeelding 3):
Schooltv embedden 3

 

 

 

Afbeelding 3

 

 

 

  • De embed of insluit code staat nu op het „Windows”-klembord op jouw computer.
  • Plak deze code in de HTML-pagina van de „schoolwebsite”-pagina waar je het filmpje wilt laten zien of in de HTML-weergave van de pagina of de blogpost op jouw klassenblog.

Het ingesloten filmpje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een filmpje embedden of insluiten uit de voormalige „Schooltv Beeldbank”

De „Schooltv Beeldbank” is niet meer. Wel bestaat er nog een archief dat verder niet meer wordt onderhouden. Voor het primair onderwijs vind je dit archief ophttp://archief.schooltv.nl/beeldbank/po/. Als je hier op een filmpje klikt, word je doorverwezen naar het betreffende filmpje op Schooltv.nl. Het embedden of insluiten doe je op dezelfde manier als hierboven beschreven.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.