PrintScreens maken

Screen Shot 12-16-14 at 09.08 AMOp een Windows computer kan je gemakkelijk een printscreen maken met de knop Prt Sc op je toetsenbord. Je computer maakt dan een foto van heel je scherm en plaatst dit in zijn geheugen. Je kan het dan plakken in Word of een ander programma en het dan bewerken.

Er bestaan ook een aantal programma's waarvan Gadwin PrintScreen een heel goed voorbeeld is van een handig programma. 

Je downloadt het programma en het start de volgende keren automatisch mee op als je je computer opstart. Er zijn 3 verschillende manieren van printscreens te maken met 3 verschillende sneltoetsen. Deze sneltoetsen kan je zelf instellen of je kan de standaardsneltoetsen gebruiken. 

Standaardsneltoetsen:

  • Prt Sc = volledig scherm
  • Shift + Prt Sc = een venster selecteren
  • Ctrl + Prt Sc = zelf een rechthoek kiezen

Vervolgens worden de schermafdrukken opsgeslagen in de map 'My Screen Shots' in de map 'Afbeeldingen'.

Het programma kan je hier downloaden.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.