Ive Hapers: enthousiaste leerkracht 1ste die ICT integreert!

Voor de lessen techniek heb je altijd hopen materiaal nodig. Soms kan het ook zonder materiaal, met alleen maar een computer. Er zijn genoeg techniekgames die je online kan vinden. Ive Hapers, een papa van twee kinderen en leerkracht in het eerste leerjaar, maakte er een mooie Yurls-pagina van. Op het eerste blad waar je terecht komt, kan je ook enkele publicaties vinden die hij geschreven heeft omtrent werken rond techniek in de klas. Je kan er een heleboel interessante informatie in terug vinden.

Ive Hapers houdt ook enkele blogs bij waar je informatie kan terug vinden omtrent ICT nuttig in zetten in de klas. Zo maakt hij de blog QR in de klas omtrent het functioneel inzetten van QR-codes in de klas. Hierin las ik een mooi idee, hij maakte een Yurls-pagina (Klasliedjes) aan met enkel en alleen maar Youtube-filmpjes van liedejs die hij wekelijks met de kinderen in de klas zingt. Bij elk liedje hoort ook een lesfiche met een QR-code. Ook Over Onderwijs is een blogspot van Ive Hapers waarin hij af en toe een bericht post over zijn bevindingen.

Hieronder zie je nog een Pearltree die Ive Hapers maakte, waar je allerlei spelletjes en activiteiten kan terug vinden per eindterm van ICT. Kant-en-klaar materiaal om te gebruiken in de klas.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.