Leer spelenderwijs programmeren met Run Marco

Kinderen leren programmeren is hip. Dat zie je aan de lange wachtlijsten voor de ‘Coder Dojo’s, waar kinderen onder begeleiding (onder andere) leren programmeren. Maar gelukkig kan het ook zonder wachtlijst, met Run Marco! (voor iPad en Android tablets) bijvoorbeeld.

Het idee is eenvoudig: in elke level moet je Marco zo ‘programmeren’ zodat hij op de eindbestemming aankomt. Natuurlijk doe je dat niet door elk pasje, uit te zetten maar door slimme herhalingen en lussen te gebruiken.

IMG_0058.PNG

Let op!  Ook al staat bovenstaande screenshot in het Engels, de app is beschikbaar in het Nederlands. Die keuze maak je bij de eerst opstart.

 

Geestig om eens uit te proberen met de kinderen, en (voorlopig?) gratis. Jammer genoeg zijn er nog maar 10 levels beschikbaar. Ik kijk al uit naar meer!

Grappig: ik vermoed dat ze de naam Marco, kozen omwille van de woordspeling op ‘Macro’. Maar dat heeft als gevolg dat Google denkt dat je je vergist wanneer je zoekt op Run Marco. Probeer maar eens.

Links naar de app op de website van Run Marco!

Edit: Tom Bogman, die me als eerste wees op ‘t bestaan van de app wees, voegde nog toe dat je het spel ook gewoon in de browser kan spelen op de website.

 

Bron: http://www.leesvoer.be/onderwijs/leer-spelenderwijs-programmeren-met-run-marco

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.