Belgische treinen in real-time volgen

Screen Shot 11-25-14 at 07.57 PMVia deze link kan je de Belgische treinen volgen in real-time. Je kan kijken waar ze op het moment juist zijn en welk traject ze afleggen. Deze link blijft nog bestaan tot eind 2014 (niet lang meer dus) maar na nieuwjaar zou alles geïntegreerd worden in de site www.nmbs.be werd mij verteld via Twitter. 

Misschien de moeite waard om deze kaart ook eens te laten zien aan je leerlingen als je verschillende soorten kaarten aan het aanbrengen bent. Misschien kan je ze ook wel in 1 of ander thema integreren of een Wiskunde-opdracht bij verzinnen. Manieren genoeg dus om met deze kaart ICT te integreren in je lessen.

Trouwens heel handig, twitteren met @nmbs. Je krijgt binnen de paar minuten een antwoord. Dus misschien wel een aanrader om een twitteraccount aan te maken.

Hieronder een voorbeeld van mijn vraag met het antwoord erbij. De link kubus.mailspool.nl geeft je een voobeeldje van het in Nederland is. Hieraan kan je zien dat de digitale geletterdheid in Nederland toch wel een stukje verder gevorderd is dan bij ons. 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.