Oudercontact plannen

ScreenShot129Misschien heb je binnenkort nog een oudercontact en komt dit berichtje nog op tijd. Of misschien kan je de site Slottr.com al eens een keertje bekijken om te gebruiken naar volgend schooljaar toe! Ik vind de site in ieder geval een interessant hulpmiddel om je oudercontacten te plannen. Het enige nadeel is wel dat hij in het Engels is. Met het gebruik van deze site kunnen de ouders zelf een tijdstip kiezen dat nog beschikbaar is en er vervolgens op inschrijven. Je hebt zelf geen gedoe meer met briefjes en ouders die allemaal op hetzelfde tijdstip willen komen. De ouders beslissen zelf wanneer ze komen en kiezen voor een tijdstip dat nog vrij is.

Belangrijk is wel dat je een gratis account aanmaakt op de site Slottr.com. Vervolgens doorloop je een aantal stappen en krijg je een link te zien die je dan doormailt aan de ouders. Ik denk dat ondertussen wel bijna alle ouders een mailadres doorgeven aan de school zodat ze kunnen inschrijven.

Stap 1: Geef een aantal basisgegevens in.

ScreenShot127

Stap 2: Geef de momenten aan waarop je beschikbaar bent om een oudercontact te doen. Let wel op dat je achteraan bij 'Slots Available' het getal 1 laat staan of ingeeft omdat dat aanduidt hoeveel personen zich kunnen inschrijven op dat moment.

Screen Shot 05-16-14 at 10.54 AM

Stap 3: Publiceer je bericht. Je kan er ook nog voor kiezen om de namen van de personen die ingeschreven hebben privé te houden zodat niemand kan zien wie er op welke moment ingeschreven heeft.

Screen Shot 05-16-14 at 10.56 AM

Resultaat: Een voorbeeld van mijn oudercontactplanner kan je vinden via de volgende link: http://slottr.com/sheets/6204. Deze link moet je dus delen met je ouders zodat zij zich kunnen inschrijven.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.