Een prachtige interactieve digibordtool met vele mogelijkheden om breuken uit te leggen! « André Manssen blogt vanaf de Zijlijn…

Op de website ‘Tech & Learning, ideas and tools for ed tech leaders‘ vond ik in het artikel ‘Explore Fractions, Percentages, and Decimals‘ een link naar een prachtige uitgebreide interactieve ‘breuken’-poster (fraction wall) die je kunt gebruiken op je digbord. Je kunt er – behalve alle soorten gewone breuken – ook de overeenkomstige decimale breuken en percentages op laten zien en oefenen. Hoewel deze tool Engelstalig is, kun je deze digbordtool ook heel goed in jouw eigen groep gebruiken. De mogelijkheden zijn gigantisch. Deze tool moet je echt eens op je gemak eens bestuderen en uitproberen!

What a great way to visualize fractions, percentages, and decimals. This fraction wall can be used for elementary and middle school students because it can be a very simple depiction of fractions, or a very detailed look at a decimal. There are so many ways to change the wall around. Express the numbers as mixed fractions, primes, 2s or 3s, lowest common denominator. In addition, there is a way to make the wall a more advanced challenge. You’ll be able to use this in so many ways that you’ll want to keep it handy in your folder of great internet math sites (Bron).

Uitgebreide interactieve handleiding aanwezig

Bij deze digibordtool vind je een uitgebreide interactieve handleiding (uiteraard in het Engels). Alle mogelijkheden van deze tool worden hier besproken en door op linkjes te klikken wordt uitgelegd wat de bedoeling is van de genoemde opties. Je vindt deze interactieve handleiding door het menu van de tool op de ‘i’ (information) te klikken.

 

Schermafdruk handleiding

Ook is er een uitlegfilmpje te vinden. Klik om het filmpje te bekijken op het icoontje links van de ‘i’. Je kunt het filmpje ook bekijken op YouTube: ‘Fraction Wall Tutorial from Visnos Mathematics (updated version)‘. Het filmpje duurt ongeveer 9 minuten.

Kortom: deze tool is een aanrader!!

via Gespot: een prachtige interactieve digibordtool met vele mogelijkheden om breuken uit te leggen! « André Manssen blogt vanaf de Zijlijn….

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.