Foto’s verkleinen

Een grote foto (5MB) doorsturen via e-mail gaat nog. Twee grote foto's van 5MB doorsturen via e-mail gaat misschien ook nog net lukken. Of dezelfde foto's in een Word-document of in een PowerPoint invoegen geeft al snel documenten die veel te groot worden om door te sturen of die op je computer veel plaats in beslag nemen. 

Deze foto's kan je gemakkelijk verkleinen met een paar simpele programma's of websites. Hieronder een overzicht van een paar programma's websites die je gemakkelijk kan instellen en gebruiken.

1. http://www.picresize.com

Picresize.com is een website waar je een foto kan uploaden en vervolgens een aantal zaken kan aanpassen om je foto groter of kleiner te maken. Er is ook een mogelijk om vooraf ingestelde effecten toe te passen. Het nadeel is wel dat je foto per foto moet werken.

2. Pixresizer (programma)

Pixrexizer is een programma dat je kan downloaden via deze site. Je kan kiezen voor 1 enkele foto te verkleinen of je kan kiezen voor een hele reeks foto's te verkleinen. Via deze tutorial kan je bekijken hoe het programma werkt en hoe het eruit ziet.

3. Imageresizer

Verklein foto's door met je rechtermuisknop op een foto of een reeks foto's te klikken en vervolgens in het menu te kiezen voor 'Resize pictures'. Je krijgt een venster te zien waar je de gewenste grootte kan aanduiden. Het programma kan je hier downloaden.

 

 

Er zijn natuurlijk nog andere programma's die je kan gebruiken, maar diegene die hier boven staan beschreven zijn redelijk eenvoudig in gebruik en kan je redelijk gemakkelijk downloaden en installeren.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.